В предаването Лице в лице“ по бТВ Росен Желязков, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Росен Желязков, каза
Коментари Харесай

Росен Желязков: Уверен съм, че ГЕРБ-СДС ще е първа политическа сила

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Росен Желязков, сподели че няма участник в политиката, който не желае да е първи. „ Най-накрая би трябвало да има постоянно държавно управление. Най-естествената конструкция на ръководството е да има постоянен кабинет. Редовният кабинет е причина да има работещ парламент. Това е смисъла на парламентарната народна власт. “

„ Един длъжностен кабинет не може да има дълготрайна визия, без значение каква експертиза носи “, добави той.

„ Когато ГЕРБ завоюва изборите евентуално няма да има нужното болшинство, с цел да може да дефинира политиката на страната, по тази причина ние предложихме, както в предишния парламент, експертно държавно управление. Като първа политическа мощ, ние от ГЕРБ ще предложим експертен кабинет с избран период на ръководство, може би, година. Ще потърсим поддръжката от всички партии, споделящи евроатлантически полезности и изповядващи дясноцентристка политика. Не бихме приели поддържа от Българска социалистическа партия и от „ Възраждане “, изясни Желязков.

По мотив откритите нередности при построяването на автомагистралите, някогашният зам.-председател на Народно събрание сподели: „ Много се учудих на този пърформанс на служебният районен министър. Това, че се прави тъкмо в този миг, може да се одобри като предизборна акция. По този мотив желая да попитам, правилно ли е, че става дума не за автомагистрала, а за скоростен път, правилно ли е, че са се взимали по три проби, до момента в който се откри подобаващата, правилно ли е, че предстоят поправки и се търсят средства? Доколкото знам тези пътища още са в гаранционен период, има и контролни органи. Не може министър Шишков да се занимава с несвойствени акции. Звучи политически целеустремено “, сподели лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевград.

„ По отношение на инфлацията, аргументите са ясни – закъснели ограничения, засищане на пазара с паричен запас, прекомерно доста обществени разноски. Тези разходи заплашват да натрупаме 6% недостиг в края на 2023 година и 11 милиарда лв. външен дълг, това ще наложи тегленето на нов дълг и трупането на недостиг. Трябва да затворим фабриката на илюзиите. Реалността изисква тежки и непопулярни ограничения “, посочи Росен Желязков.

Той още веднъж удостовери желанията на ГЕРБ за действителна правосъдна промяна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР