В предаването Лице в лице“ по Бтв проф. Габровски, каза

...
В предаването Лице в лице“ по Бтв проф. Габровски, каза
Коментари Харесай

Габровски: Използвах много прост научен метод при селектирането на министрите

В предаването „ Лице в лице “ по Бтв проф. Габровски, сподели че с изключение на неврохирург, е бил и зам.-председател на БЛС, зам.-директор на „ Пирогов “, тъй че има и административен опит. „ Нееднократно съм получавал предложения от разнообразни политически сили. Винаги съм отказвал с убеждението, че съм най-хубав в операционната. Приех, тъй като на България ѝ предстоят доста значими промени през идващите месеци. Виждам, че в случай че продължим в тази каскада от избори, то страната ни ще тръгне по една серпантина надолу, което доста ме плаши. “

„ Когато получих предлагането от господин Борисов и коалиция ГЕРБ-СДС, си зададох един въпрос: „ Искам ли нещо да трансформира? “. Отговорът на този въпрос ме накара да приема. Лично ме предложения господин Борисов и ми сподели, че желае да се отдръпне политически и да даде път на експертен кабинет “, разкри той.

„ Използвах доста елементарен теоретичен способ при селектирането на министрите – когато от няколко разнообразни места излязат едни и същи имена, значи индивидът има опит и е специалист. След това поговорих с тях. Прочетох CV-та на хората. Съветваха ме хора от разнообразни политически сили “, изясни претендентът за министър председател.

„ Профилът на хората, които избрах е на специалисти с огромен професионален опит в администрацията и могат да стартират работа незабавно. Беше несъмнено, че незабавно кабинетът ще стартира да се свързва с имена. По време на ръководството на Николай Петров на „ Булгаргаз “, това е била една постоянна компания, имало е изясненост и предвидимост. Експертният профил на Николай Петров е добър и беше доказан от разнообразни източници. Няма по какъв начин един специалист в някаква част от живота си да не е бил канен и в някой политически кабинет. Ясно е, че биографиите на министрите ще се разискват. Положил съм оптималните старания да избера тези специалисти по съвест. Това не бе лесна задача. Селекцията на хора е теоретичен метод, използвах уменията си, които съм натрупал с години. Някои хора би трябвало да бъдат признати с възторженостти, че поеха риска да се откъснат от своя комфорт и да го пожертват, съзнавайки какъв брой е значим този интервал за страната “, обясни проф. Габровски.

„ Аз съм поел този ангажимент, тъй като идната година е сериозна за България през идната година. Ние към този момент поносим големи вреди. Всеки ден ние обедняваме, тъй като нямаме увереност да имаме държавно управление. Има риск страната ни да загуби евросредства и даже геополитическата си ориентировка. Да се поеме такава отговорност е една патриотична постъпка от тези хора, по тази причина заслужават възторженостти “, сподели той.

„ Първият мандат, който е безусловно чист, в който договарянията текат ясно и транспарантно, е повода аз да се нагърбя с тази задача. Почти съм сигурен, че с третия мандат няма да се работи с такава неприкритост, ще има напън, подмолни договрки и политически игри, от което аз желая да избягам. Затова аз няма да вземам участие в такава настройка “, предизвести проф. Николай Габровски.

По думите му най-сигурната антиинфлационна мярка е работещо държавно управление. „ Отиването на нови избори ще значи три месеца политическо говорене, което ще припокрие конфигурацията сега. Това би довело до каскада от избори “, сподели още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР