В предаването Лице в лице по БТВ политологът Слави Василев

...
В предаването Лице в лице по БТВ политологът Слави Василев
Коментари Харесай

Слави Василев и Евгений Кънев в лют спор в тв ефира за военната помощ за Украйна

В предаването " Лице в лице " по БТВ политологът Слави Василев и финансистът Евгений Кънев влязоха в изострен спор за българската военна помощ за Украйна и за въздействието на Русия в България.

 

" Всички политически играчи усещат че военната помощ за Украйна удря върху техния имидж. Атаката на госпожа Нинова против господин Радев е популизъм, тъй като той е длъжен от Народното събрание да подпише указа, което демонстрира, че той няма безконтролна власт, както настояват някои. Ние би трябвало да понесем събитието, че сме част от НАТО и НАТО е въвлечена във военния конфликт в Украйна. България се подрежда в линията, която нашите съдружници са определили ", сподели Слави Василев.

 

" На мен ми е тъжно, че това е тематика за спор и че хората, които желаят такава помощ, у нас са наричани войнолюбци. Ако това е правилно, може би би трябвало да назоваваме Путин миротворец. Ние не можем да бъдем в Европа единствено за помощи и да пътуваме където намерим за добре, а да изповядваме същите полезности. Не може цяла Европа да оказва помощ на Украйна, а тук ние да назоваваме такива хора военолюбци ", акцентира Евгений Кънев.

 

България има монополна васалност от Русия в региона на цялата енергетика, както и в бранш " Сигурност ". Русия ни беше " хванала " и на процедура нямахме суверенитет, добави Кънев.

 

Не Русия ни е " хванала ", а ние бяхме в такова състояние, тъй като нито едно държавно управление преди този момент не беше направило диверсификация на енергийните източници. Ние не сме купували газ и нефт от Русия от обич, а тъй като пазарно и ценово това беше най-адекватно, уточни Василев.

Според Евгений Кънев има дребен късмет, към 20%, за постоянно държавно управление с третия мандат на Стефан Янев.

 

Слави Василев означи, че е черноглед за съставянето на постоянно държавно управление.

 

Подписвам се, че държавно управление няма да има, а в случай че има, мандатът му ще е извънредно кратковременен. Диалогът е " строшен " и ще продължат да ръководят служебни държавни управления, които, желая да подчертая, не са безконтролни. Това ще е относително средносрочен небосвод за българската политика, тъй като партиите в българския парламент не съумеят да си приказват, разяснява Василев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР