В предаването Лице в лице“ по бТВ Надежда Йорданова, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Надежда Йорданова, каза
Коментари Харесай

Йорданова: Броенето на гласовете и попълването на протоколите може да доведе до манипулации

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Надежда Йорданова, сподели че извънредно са обезпокоени от метода, по който се планува да бъдат преброени гласовете на тези избори. „ Има предпоставки за операции, както и риск да бъдат подценени машинни гласове за сметка на хартиените. Хартиената коалиция заличи всички благоприятни условия за вярно отчитане на вота “.

Тя добави, че след привършване на изборния ден всички гласове – и хартиени, и от машините, ще се броят вкупом, което може да докара до неточности при отчитането на крайния резултат.

Така, даже да има неточности при преброяването, те няма да могат да бъдат засичани. След като в протокола няма да ги има тези междинни резултати, няма по какъв начин да засечеш, че нещо се е объркало. Чисто софтуерно какво ще прави СИК – ще си записва междинните резултати, или ще ги помни мислено? Това е неприемливо и неуместно. ЦИК би трябвало да разгласи резултатите секция по секция, а по какъв начин ще стане това, откакто в протокола на СИК няма да ги има тези данни, изясни Йорданова.

На въпрос за антикорупционните закони някогашният правосъден министър уточни, че в случай че от ГЕРБ имат опасения, че част от текстовете са противоконституционни, постоянно могат да внесат свои оферти и да се дебатира по тях в зала.

Йорданова акцентира, че " няма драма " в подредбата в листите на обединението ПП-ДБ, уточнявайки, че в случай че въпреки всичко има някакви несъгласия, те ще бъдат преодолени.

Целта е да сме първа политическа мощ с задоволително посланичество в Народното събрание, с цел да имаме едно реформаторско ръководство, разясни още тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР