В предаването „Лице в лице“ по бТВ Надежда Йорданова, каза

...
В предаването „Лице в лице“ по бТВ Надежда Йорданова, каза
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Най-добрият сценарий е правителство в този кабинет

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Надежда Йорданова, сподели че Има Такъв Народ са напуснали обединението по причина, която всички са видели, че не е била тази, която е била изказана и по-късно ГЕРБ подал избор на съмнение, който новото болшинство в Народното събрание е подкрепило. „ Четворната ръководеща коалиция беше сложна коалиция. Една от грешките е, че по този начин и не се сътвори ефикасен развой за взимане на решения и привеждането им за осъществяване “.

Войната пренареди целите в ръководещото болшинство, не може в тази комплицирана конюнктура да извадим едно събитие и да се фокусираме единствено върху него, по този начин разяснява Йорданова въпросът на водещата по отношение на правосъдната промяна. „ Да, можехме да сме по-бързи, само че би трябвало да напомним, че част от дилемите, които не са решени зависят и от ефикасен диалог с опозицията. Това е другата уязвимост – парламентарните сили в Народното събрание не съумяха да намерят път, да приказват за общите национални цели и да търсят решение дружно “.

Относно закриването на спецправосъдието, чакаме решението на Конституционния съд, съобщи Йорданова. „ Аз считам, че законът подхожда на Конституцията. Очаквам пленума на Висш съдебен съвет да приложи закона по най-ефективния метод, тъй като съществуването на дело в Конституционен съд не отсрочва използването на закона. “

Аз чакам Народно събрание трезво да прегледа какво има да свършва – с изключение на антикорупционния закон, да одобри и закона за правосъдната власт, безапелационна е Йорданова.

Най-добрият вид е да има ново държавно управление в границите на това Народно заседание, изясни Йорданова.

Най-ранната дата за предварителни избори е 18 септември, най-късната 19 октомври, сподели Йорданова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР