В предаването Лице в лице“ по бТВ Красимир Мазгалов, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Красимир Мазгалов, каза
Коментари Харесай

Красимир Мазгалов: Когато се каже името Сарафов, асоциацията ми е снимка пред „Осемте джуджета“

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Красимир Мазгалов, сподели че първата асоциация, която той прави, когато чуе името на Борислав Сарафов, е една фотография пред ресторант „ Осемте джуджета “, на която той се здрависва с Пепи Еврото.

" Питам се какво е работил Сарафов три години и половина, тъй като дълги години е бил в Следствието и е бил зам.-главен прокурор. Излиза, че не е вършел нищо. Или в случай че е знаел, за какво е мълчал? Сега ли научава нещата, за които упреква Иван Гешев ", запита той.

Мазгалов подсети, че напълно до неотдавна Борислав Сарафов " гневно " е защитавал тезата, че не би трябвало да се приема механизъм за следствие на основния прокурор. " Че измененията са противоконституционни. След това сподели, че е прозрял, че измененията в действителност не са противоконституционни. Сарафов е следващият човек, претърпял катарзис. Но катарзисите към този момент станаха по два дневно. Не имам вяра на тези катарзиси ", акцентира той.

Изборът на Сарафов за изпълняващ длъжността гл. прокурор е " следващото решение на Прокурорската гилдия, както и на целия Висш правосъден съвет, което не дава никакво пояснение за претекстовете им ", уточни Красимир Мазгалов, като разясни, че основанието " най-дълъг стаж " не се крепи на никаква законова наредба и няма упора на никое място.

" Това е някъде основана чиновническа процедура или традиция, която счита, че този с най-дълъг стаж би трябвало да го замести. Решението беше взето извънредно скорострелно. Това се случи в същия ден, в който бе публикуван указът за освобождение на Гешев. Светкавично и изключително съвещание и през днешния ден, с цел да освободят заместниците на Гешев и да изберат първия заместител на Сарафов. Тези дейности са нестимулирани и водят до подозрения какви са същинските претекстове на Прокурорската гилдия, която от доста време насам гласоподава монолитно по всички оферти, от време на време с един глас друг – за цвят. Абсолютно същите хора избраха Гешев в надпреварата с един кон, когато за него имаше извънредно доста отзиви, че не има нито професионалните, нито нравствените качества, с цел да заеме тази позиция ", разяснява още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР