В предаването Лице в лице по бТВ Кирил Петков, каза

...
В предаването Лице в лице по бТВ Кирил Петков, каза
Коментари Харесай

Петков: Не можем да си позволим да имаме коалиция на хартиената бюлетина

В предаването „ Лице в лице " по бТВ Кирил Петков, сподели че ще отидат на консултациите при президента за сформиране на държавно управление.

Кирил Петков отбрани бюджета за 2022 година като означи, че най-вероятно ще приключи с недостиг от към 3%. „ Приходите са повече, разноските са по-малко. Затова бюджетът за тази година ще бъде приключен ", безапелационен е Петков.

По думите му, през днешния ден в Народното събрание са се чули хипотетични числа без логичност. „ Приходната част на бюджет, който няма да бъде импортиран, беше понижена на половина от това, което МВФ чака. Бяха подценени 4 милиарда доходи. Едновременно с това, финансовите разноски, каквито тази година имаме рекордни, ще се усилят с още 3 милиарда. Увеличаваме разноските, неизвестно за какво, с още 3 милиарда. 2022 година очевидно ще свършим с по-добър от упования резултат. В съществуващия бюджет имаме остатък. Явно служебното държавно управление го харесва, с цел да го продължи и напред ", счита Кирил Петков.

Съпредседателят на Политическа партия е безапелационен, че не влизаме в дългова серпантина. „ Съществуващият бюджет се показва по-добре от предстоящото. Днес даже самият финансов министър доста ясно сподели, че чака, че резултатът ще бъде по-добър, в сравнение с е бюджетиран. Бюджетът сега оставя България в много добра среда. Служебното държавно управление реши да не предлага нов бюджет, тъй като усеща, че даже съществуващият бюджет от тази година им прави задоволително добра работа. Плашиха ни за газа, тока, в този момент за бюджета ", разяснява той.

Очакванията му са пенсиите да се повишават, като изпреварват инфлацията. „ Бюджетът може да понесе увеличение на минималната работна заплата (бел.ред. на 860 лева.) и пенсиите, без да излиза на недостиг, повече от 3% ", уточни още Кирил Петков.

Той прикани президента да не бяга от отговорност. „ Били сме в служебно държавно управление и сме внасяли бюджет ", напомни Петков.

Той съобщи, че е значимо за България да не се връщаме обратно в годините с подправени и подправени бюлетини. Петков насочи зов към Българска социалистическа партия да премисли позицията си за връщане на хартиената бюлетина. Според него, в случай че това се случи, ще е следващ неуспех на политиците.

„ Ще бъдем доста мощна съпротива на хартиената бюлетина. Всички знаем какви измами ставаха с тях. Ние гласувахме „ за " Вигенин. Между Вигенин и Рашидов, изборът беше явен за нас. Това са две обособени тематики ", посочи още съпредседателят на Политическа партия.

„ Когато нямаме опцията да го създадем, направихме градивни стъпки. Дръпнахме претендента си встрани. Не го предложихме още веднъж. Подкрепихме претендента на някогашен съдружен сътрудник. Със сигурност няма да си изневерим на предизборните обещания ", акцентира Кирил Петков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР