В предаването „Лице в лице“ по бТВ Кирил Петков, каза

...
В предаването „Лице в лице“ по бТВ Кирил Петков, каза
Коментари Харесай

Петков: Води ни основополагащата мотивация България да бъде изкарана от задкулисието

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Кирил Петков, сподели че това, което се случва сега е история. „ Когато извън пред Народното събрание господин Пеевски стачкува против това държавно управление, когато ГЕРБ ясно декларират, че няма да има поддръжка за това държавно управление, когато „ Възраждане “ застава против нас, а по едно и също време с това площадът е цялостен с младежи, които споделят „ Подкрепяме ви “, разбираме че в този миг вотът за съмнение не е от огромно значение “.

Ако падне държавното управление, първият мандат идва при нас още веднъж, ние в този същия екип ще отправим публична покана към всеки народен представител, който желае да бъде самостоятелен, да бъде част от едно без значение болшинство, по същия метод ще създадем, в случай че вотът мине, съобщи Петков. „ Знам че сега има няколко индивида от Има Такъв Народ, които се чудят – от една страна преданост към партията им, въпреки това – огромната отговорност, която имат. Надявам се, че в идващите няколко дни те ще имат още време да осмислят историческата си тежест на своето решение и какъв брой е значимо да не хвърлят страната в серпантина от политически рецесии “.

Ако някой не се причисли към нас по верните аргументи, ние нямаме потребност от такива хора и по-добре да отидем на избори – по този начин отговори Петков на въпрос какво оферират на отделилите се от Има Такъв Народ депутати.

Не бих разговарял с Ахмед Доган, с господин Пеевски, с господин Борисов, не бих разговарял с Костадин Костадинов, Слави Трифонов и Тошко Йорданов, съобщи Петков. „ С всички останали депутати сме подготвени да приказваме по всички въпроси, да отговорим на всичките им въпроси, да приказваме по политики “.

Не може да подкрепим нито едно държавно управление и коалиция, в която хората, които взимат решения не са на напред във времето, добави Петков.

Аз не съм оженен за позицията министър-председател, само че нашият тим имаме ясни функции, ясни качества, имаме ясна конструкция, безапелационен е Петков. „ Аз по-добър министър на финансите от Асен Василев не мога да намеря. “

Бойко Борисов сподели, че поддържа, дава 59 депутата и в това време блокира външната комисия, това е повода аз да не желая с този човек да съм в коалиция, това са подли стъпки. „ Аз дадох обещание на българския народ, че решението за РСМ ще бъде взето в Народното събрание. Днес в Министерски съвет взехме решение, че Народно събрание е институцията, която ще вземе решение за РСМ и ние не можем да се отречем от думата си и по едно и също време с това на следващия ден в 15.00 се привиква още веднъж Комисията в Народно събрание и Министерство на външните работи ще отиде с цялата си експертиза да изясни на всички депутати за какво френското предложение в действителност е най-хубавото “.

Президентът вместо да дава отзиви от висока естрада, аз ясно споделих – КСНС е във формат, в който се събираме всички, вместо да философства кой да вземе това решение, би трябвало да ни събере всички и да го направи, в случай че не го направи, да не се изрича по случая, съобщи Петков.

Страхът от нашата антикорупционна стратегия събра дружно ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и „ Възраждане “, счита министър-председателят.

Благодаря, вие заслужавате нашата признателност за поддръжката ви и за това да продължим да се борим, това сподели в умозаключение Петков към хората, които са на площада.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР