В предаването Лице в лице“ по бТВ Иван Демерджиев по

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Иван Демерджиев по
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Повторна проверка показва, че полицай е извършвал нарушения около Семерджиев

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Иван Демерджиев във връзка информацията, че Министерство на вътрешните работи е открило общо 40 чиновници на „ Пътна полиция “ и „ Охранителна полиция “, които са помагали на Георги Семерджиев, обвинен за злополуката с двете починали дами на столичния бул. „ Черни връх “, сподели че що се касае до дейностите на Министерство на вътрешните работи, този случай ще завърши до края на годината. „ Има формирани дисциплинарни производства и се чака доста от тях да приключат всеки миг. Със сигурност ще има доста осъдени чиновници “.

Имаме и други случаи, при които служители на реда бяха арестувани и предадени на прокуратурата. В Гранична полиция беше заменен шефът и доста началници поради пропуски в работата им. Бездействието им да реализират надзор на чиновниците им, докара до освобождението им, съобщи Демерджиев.

Това значи, че полицията има сили да се чисти от хора, които нарушават закона. Проверихме над 9000 чиновници за опиати, а констатирахме нарушавания при едвам 20, тъй че са легенди, че служителите на реда всеобщо нарушават закона. Но ние вършим по този начин, че тези, които нарушават закона, да бъдат изобличени. За мен е ужасно, че другите институции не вършат такива старания, уточни вътрешният министър.

Може би повода е, че не съм гарван (във връзка с поговорката гарван гарвану око не вади – б.ред.) и мога да си разреша да действам по този метод, не съм част от системата, добави той.

Иван Демерджиев разяснява и започнатите от Министерство на вътрешните работи акции по места през последните дни.

Някои нови играчи в престъпните среди в избрани райони, които са почнали да имат вяра, че законът не важи за тях, че страната няма сили да ги изобличи и накаже. Направих един зов преди към месец и в този момент започнаха реализации. Искам да ги уверя, че страната има сили, ще ги изобличи и накаже. Това е резултатът от закриването на спецправосъдието. Хората по места са стимулирани, работят и резултатите ще се видят скоро. А сега берем плодовете от бездействието на спецпрокуратурата, акцентира министърът на вътрешните работи.

Той дефинира оградата по границата с Турция като " извънредно ненадеждно оборудване, което не подкрепя на работата на Гранична полиция ".

Оградата може да бъде преодоляна неведнъж за извънредно малко време. Затова наситихме границата с жива мощ, с техника и дронове. Подобрихме и организацията в Гранична полиция, сподели още Демерджиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР