В предаването „Лице в лице“ по бТВ Илияна Йотова, каза

...
В предаването „Лице в лице“ по бТВ Илияна Йотова, каза
Коментари Харесай

Йотова: Крайно време е да признаем, че има натиск от европейските ни партньори за членството на РСМ в ЕС

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Илияна Йотова, сподели че е извънредно време е да бъдем почтени и да кажем, че има напън от страна на нашите европейски сътрудници във връзка с участието на Република Северна Македония. По думите й „ телефонните позвънявания на тематика българската позиция за ветото и участието на РСМ “ не престават.

„ Дълго време имаше политически обединения в ръководещата коалиция, които не признаваха, че има подобен напън. Европейски Съюз е „ за “ това разширение на Западните Балкани “, съобщи Йотова.

Тя сподели още, че през последните дни Кирил Петков и Асен Василев са сменили тона и позициите си във връзка с договарянията с РСМ. Тя цитира изявление на Василев, който съобщи, че има проблем и топката е в европейските ни сътрудници.

„ Добре е, че тези позиции към този момент се артикулират и от страна на изпълнителната власт. тематиката за напълно скорошно унищожаване на ветото от страна на премиера също е изоставена. Той твърди, че нищо няма да бъде взето под напън. Като че ли самият Министерски съвет в тяхно лице дръпнаха обратно “, счита Йотова.

Тя съобщи, че президентът Румен Радев води доста диалози и че най-активната позиция във връзка с този проблем е точно неговата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР