В предаването Лице в лице“ по бТВ Илхан Кючюк, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Илхан Кючюк, каза
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Разделена нация и елит не могат да постигнат национални цели

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Илхан Кючюк, сподели че посланието на хората е едно - намерете политическия консенсус, направете по този начин, че да има държавно управление. „ Няма по какъв начин да бъде позволена нито една рецесия, в случай че не бъде решена политическата рецесия. Големите цели като Шенген и еврозоната не могат да бъдат реализирани без разрешаване на тази рецесия.

Движение за права и свободи поддържа институционалния ред - че управляващите би трябвало да си спомагат, само че в Конституцията ясно е казано каква е ролята на политиците и до каква степен могат да стигнат те, съобщи Кючюк.

Обвиняваха ни, че пазиме Гешев, в този момент ни упрекват, че не го пазиме. Ако би трябвало да се направи сериозна, дълбока правосъдна промяна, Движение за права и свободи е разполагаем. Бяхме на срещи с двама еврокомисари и те споделиха, че това дава отговор на рецензиите на Европейския съюз по отношение на България, уточни евродепутатът.

Отвън изглеждаме комплицирано, тъй като нямаме ясни позиции и не можем да подредим личния си двор, като не можем да съставим държавно управление. А в това време Европейският съюз е във значим миг, разяснява Илхан Кючюк.

Според него във външнополитически проект може да бъде направено доста повече, в това число и за връзките на България с Република Северна Македония.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР