В предаването „Лице в лице“ по бТВ Христо Мутафчиев, каза

...
В предаването „Лице в лице“ по бТВ Христо Мутафчиев, каза
Коментари Харесай

Мутафчиев: Всички на трудови договори в държавните културни институти могат да останат без заплати лятото

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Христо Мутафчиев, сподели че казусът с парите на артистите е доста сериозен, в допълнение са нужни 36 милиона за заплати на работещите до края на годината в държавните културни институти. „ През октомври месец може да стартират да банкрутират тези културни институти. Сега нашият министър трябваше да изиска при актуализацията тези 36 милиона, даже трябваше да изиска доста повече. Но той не е присъединил даже парите за заплатите, камо ли за увеличени, ние имаме доста сериозен проблем “.

Надявам се доста на комисиите по просвета и по бюджет, с цел да може Василев да разбере, че това е доста сериозен проблем, който наесен най-вероятно ще ескалира, добави Мутафчиев.

Театрите изгубиха доста от коронавирус ограниченията, само че това са 5000 индивида в този бранш, в случай че страната не може да се грижи за тях, по-добре да затворим тази страна, безапелационен е Мутафчиев. „ Първо би трябвало да мислим и тогава да вървим да гласуваме “.

За първи път се сблъсках с държавно управление, което не споделят с браншовете, съобщи Мутафчиев. „ Аз съм доста благополучен, че това държавно управление си отива. “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР