В предаването Лице в лице“ по бТВ Христо Иванов, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Христо Иванов, каза
Коментари Харесай

Христо Иванов: И гласуването с хартия, и гласуването на машина са под огромна въпросителна

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Христо Иванов, сподели че хартиената коалиция, макар предизвестията, че ще усилят хаоса и недоверението - с неразбираем дебелоглав забъркаха тази каща и в този момент се вършат на “ни лук яли, ни лук мирисали ”. „ Поставиха двете други възможности – хартиената бюлетина и машината, под голяма въпросителна, създавайки безреден развой и е разумно активизацията на търговците на гласове. Връщането на хартията отвори още веднъж този бизнес. “

Иванов прикани гласоподавателите да се включат в платформата “Ти броиш ”, посредством която да се следи честността на вота.

Набираме покровители на вота в “Ти броиш ”, които да подсигуряват честността на вота, без значение от коя партия са. Това са български жители, които да са пазители на демокрацията. Всеки един, който желае да посвети един ден и да подсигурява правото да живеем в демократична страна е добре пристигнал. Това е цивилен дълг. Аз съм го правил и е доста хубаво. Гледайки лицата на съгражданите ни, виждаш великото знамение на демокрацията. Българското общество произнася своята воля и ти си част от това. Това са детайли, които биха могли да компенсират хаоса, сподели още съпредседателят на ПП-ДБ.

Според него съществена отговорност за връщането на хартиената бюлетина носят ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Не смъквам отговорност от Корнелия Нинова, която си подсигурява оставането на лидерския пост. Партиите, които можеха да спрат това са ГЕРБ и Движение за права и свободи. От “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ” ще вършим всичко допустимо, борим се да има развой, за който да гаранртира доверие. Най-важното е огромна част от гласоподавателите да излязат и да гласоподават, добави още той.

Парламентът е сърцето на цялото държавно ръководство. Ако сърцето е болно, няма по какъв начин другите органи да са в положително положение. Другите регулатори изпадат в положение на изтекли мандати, на непопълнени бройки. Това е рисково положение, детайл на рецесия обособена от всички останали в страната и района. Трябва да има постоянно, демократично, реформаторско държавно управление. Ние би трябвало да възстановим парламентарната народна власт.

Заради решението на президента Радев да не даде третия мандат на “Демократична България ” отиваме на тези избори. Ние щяхме да създадем държавно управление на малцинството, което застава зад пет съществени целта. Това е изпитана парламентарна форма. ГЕРБ пропуснаха две години, с цел да си изчистят къщата – вижте глобите по “Магнитски ” какво ни споделят. Всяка партия и нейните гласоподаватели вземат решение ориста на обособени фигури. ГЕРБ не откриха никаква опция да покажат, че схващат казуса на систематичната корупция и който наследяваме от тяхното 12-годишно ръководство, уточни Иванов.

Справянето с инфлацията изисква здрави институции. Няма по какъв начин да ги реализираме, в случай че няма работещо правораздаване. Този стопански напредък значи работа за бизнеса и привличане на външни и вътрешни вложения. Това изисква справяне с имиджовия проблем на България. Това няма по какъв начин да се случи без да си реформираме прокуратурата. Няма да се оправим с корупцията и няма да влезме в Шенген, добави Иванов.

Обединението “Продължаваме смяната – Демократична България ” демонстрира, че е възможмо да се намира единодушие, формили за взаимна работа и да се надгражда постигнатото. Аз не мисля, че ние сме правили компромис.Всичко е правено с мисъл за жителите и те го осъзнават. Хората, които не са в листите ще имат друга опция да работят. Има голям площад за работа за България. Казузата за нова, европейска България, за реализиране на скок към европейски стандарт на живот е нещо, към което всеки може да способства. Аз съм оптимист, че ще се получи и ще има постоянно ръководство, разяснява още Христо Иванов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР