В предаването Лице в лице“ по бТВ Емил Родиву козо

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Емил Родиву козо
Коментари Харесай

Емил Радев: Не е затворен прозорецът за еврозоната

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Емил Родиву козо чи казусът с мигрантите край Локорско демонстрира големи проблеми. Ние имаме голямата поддръжка от Екологичен потенциал и Европейска комисия за защитата на външната граница.

Той обаче призна, че не се чака да ни дадат още пари. „ Добре, не ни давайте пари за защита на границата, само че ни дайте за термокрмери, за облекло и съоръжение на граничните служители на реда. Ние се оправяме и сами “, сподели в тази връзка евродепутатът.

Той напомни, че през 2016 година държавното управление на Борисов е получило 160 млн. лв. за защита на границата от Европейски Съюз.

„ Много са тревожни последните данни на Фронтекс. От тях излиза наяве, че за предходната година 330 000 са регистрирани незаконни прекосявания на границите на Европейски Съюз “, акцентира Радев. Той акцентира, че проблемите не са на нашата граница. „ За момента ние удържаме на българо-турската граница, не е по този начин по средиземноморската. Статистиката е, че 90% мигранти не са регистрирани на влизане в европейска граница в Нидерландия, а в Австрия са 60%. Предстоят избори в тези страни и националистическите партии защо да се заловен. Ние и румънците седим в разкрачено състояние поради Шенген, а това е доста непочтено. Имаме късмет да оправим тази статистика с промени и европейско финансиране “, изясни Емил Радев.

По думите на евродепутата във всеки втори случай на незаконно прекосяване има интервенция на граничен служител на реда. Толкова доста преминаващи през границата – това не става без помощ от вътрешната страна. За страдание и наказванията са ниски – би трябвало да се намерения за завишаване на наказванията. В момента в България е по-доходоносно да се занимаваш с каналджийство, в сравнение с с опиати “, акцентира той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР