В предаването Лице в лице по БТВ Емил Радев, каза

...
В предаването Лице в лице по БТВ Емил Радев, каза
Коментари Харесай

Емил Радев за мигрантите: Тези, които са минали през България и не са останали няма да получат убежище

В предаването „ Лице в лице " по БТВ Емил Радев, сподели че Пактът за мигрантите ще се отрази позитивно на България. Свързан е с Дъблинския правилник и разпоредбите, по които ни връщат мигранти. Дава повече инструментариум за незаконната миграция.

Икономическите мигранти ще бъдат настанени в центрове по външните граници на Европейски Съюз. Ще има по-бърза процедура. Ще има описи на трети страни (Тунис, Турция, Египет) - там няма война, там е умерено. Те не могат да получат право на леговище в Европейски Съюз. Те са стопански мигранти и би трябвало да бъдат върнати, уточни Радев.

Той изясни и какво значи солидарното систематизиране: " Когато навлязат огромни групи и страната не може да се оправи сама, ще има механизъм за преразпределение с останалите 26 страни. Ако Полша откаже да одобри мигрантите, само че Германия ги одобри, Полша ще заплати 20 000 евро на човек ".

Относно разликата сред Пакта за миграцията и убежището и Дъблинския правилник, Радев разяснява: Няма по какъв начин да ни върнат тези, които са минали през България и са отишли в друга страна в Европейски Съюз. Ние сме външна граница, ще обработваме молби. Тези, които имат право ще получат леговище. Тези, които са минали през България и не са останали няма да получат леговище.

По думите му от 1 януари до 5 март са ни върнали 68 мигранти по Дъблинския правилник. " Това не е повече спрямо предишни години ", сподели още той.

Радев бе безапелационен, че при ръководството на Борисов е имало нулева мигарция. А през последните години страната ни е станала " разграден двор ".

Относно приемането ни в Шенген, евродепутатът съобщи: " Когато акад. Денков изиска оставката нав ътрешния министър две седмици преди съвета, в който ни одобриха в Шенген. Беше удар по нашата известност. Това, което се случва сега е цялостно компроментиране на службите. Денков упрекна службите, че покровителстват наркоканали. Това отеква доста зле в интернационалната общественост ".

бТВ, „ Лице в лице "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР