В предаването „Лице в лице по бТВ Димитър Стоянов, каза

...
В предаването „Лице в лице по бТВ Димитър Стоянов, каза
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Нашите съседи активно се въоръжават, ние изоставаме

В предаването „ Лице в лице " по бТВ Димитър Стоянов, сподели че е зложелател на безхаберието в българската войска, а не на Ф-16.

„ Има сключНашите съседи интензивно се въоръжават, ние изоставамеен контракт за 8 Ф-16. Ако не вземем втората осмица, няма да имаме дори състав на ескадрила ", добави той.

По думите му армията се нуждае от порядъка на 6 до 8 милиарда, с цел да бъде осъвременена.

в този развой. Затова и моят приоритет е рационализация на българската войска. Затова смятам, че е належащо тези средства да бъдат дадени ", сподели Стоянов.

В момента българската войска има нужния персонален състав и техниката, която е обезпечена от политическия ни хайлайф, добави министърът.
По думите му обаче тази техника е морално остаряла.

„ Тя е от 80-те години, дори някъде по-стара. И сред нас и нашите съдружници има софтуерна бездна. Това е голяма бездна, бих споделил. Тази бездна по един или различен метод би трябвало да бъде запълнена. Не може да се чака тя да бъде запълнена единствено със съюзни задължения ", добави министърът на защитата.

Офертата за новите 8 самолета Ф-16 е един извънредно комплициран документ, обемен и би трябвало доста деликатно да бъде прегледан и прецизиран, изясни Стоянов.

Изтребителната ни авиация е в извънредно тежко състояние, добави той.

Относно позволените 10 милиона $ загуби от лихви при договорката за първите изтребители Ф-16, министърът изясни, че през август 2019 година са преведени 1,2 милиарда $ в поверителен фонд за Ф-16.

По отношение на позицията на България за военната помощ на Украйна и чака ли се смяна в идващите месеци, министърът съобщи, че има решение на Народното събрание по този въпрос.

Относно кадровите рокади, Димитър Стоянов съобщи, че от МО няма освободен нито един човек.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР