В предаването Лице в лице“ по Бтв Десислава Атанасова, каза

...
В предаването Лице в лице“ по Бтв Десислава Атанасова, каза
Коментари Харесай

Атанасова: Оградата по границата е неподдържана и лошо стопанисвана

В предаването „ Лице в лице “ по Бтв Десислава Атанасова, сподели че по време на тяхното ръководство е направено преградно оборудване и то беше давано за образец в цяла Европа като единствен метод за предотвратяване от мигрантска вълна. „ До преди две години тематиката мигрантски напън не присъстваше въобще в новинарския поток. Аз считам, че две години по-късно, откакто в Закона за държавния бюджет Народно събрание отдели 5 милиона предходната година за ограничения по това преградно оборудване и ние още веднъж приказваме, че то е неподдържано, това значи, че то не е поддържано. За страдание има цялостна анархия на Министерство на вътрешните работи, министър Рашков се занимаваше с всичко друго, само че не и с директните му отговорности, за жалост рецензиите и в този момент към този министър би трябвало да продължат “.

Покушението против граничния служител на реда Бъчваров е нападение против държавността, безапелационна е Атанасова. „ Ако страната не се изправи против това, то ние не можем да подсигуряваме сигурността на българските жители. Със сигурност има ограничения, има проекти, има благоприятни условия, има евентуално потенциал. Това обаче става с хора, които познават тази система и могат да я управлявата. Защото промените в Министерство на вътрешните работи, такива каквито Рашков си ги представяше, явно че водят до това, което дне се случи “.

Трябва политическа воля, за това че са нужни незабавни ограничения, съобщи Атанасова. „ Трябва политическа воля и разсъдък, по тази причина че това е границата освен на България, а е и границата на Европа. Ние приказваме за влизане в Шенген. А на процедура фрагментите, които се демонстрират, значи че ще стартира да пада доверието в България “.

Категорично не желаеме нов бюджет, господин Сабрутев евентуално е отсъствал и при нашата конференция и не е чул добре, какво сме споделили, изясни Атанасова. „ Ние считаме, че до момента в който няма държавно управление, което да носи отговорността, не следва да има въобще диалози по Закон за държавния бюджет “.

Трябва да има разговор сред политическите партии – по тази причина се срещнахме с Политическа партия, съобщи Атанасова. „ Ние имаме какво да си кажем, ние можем да търсим консенсус. И през днешния ден показахме, че можем да водим градивен разговор, разговор по цели, лишени от опорки, от заклинания. “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР