В предаването Лице в лице по БТВ депутатът от

...
В предаването Лице в лице по БТВ депутатът от
Коментари Харесай

Георги Ганев с добра новина за пенсиите и заплатите

В предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от " - " Георги Ганев сподели, че поддържа министъра на финансите за 3% бюджетен недостиг в подготвяния Бюджет 2023.

Това число е записано в българския закон за обществените финанси, добави той.

Ганев увери, че при 3% бюджетен недостиг в Бюджет 2023 обществените заплащания, като заплати и пенсии, няма да пострадат.

В момента не се вижда растеж в безработицата и закъснение в растежа на заплатите. С признатото удължение на удължителния бюджет за 2022 година от 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени и нито един пенсионер няма да поучи нещо друго от това, което знае, че би трябвало да получи. Същото важи и за учителските заплати, и за другите заплати в държавния бранш, разясни депутатът от ПП-ДБ.

По думите му събираемостта на приходите в хазната е малко по-малка от предходната година. Това е обяснимо, тъй като някои ставки се трансформираха, уточни Георги Ганев.

От момента, в който се явидя, че има възможност това държавно управление да се одобри, българският показател на борсата реализраше по 10 пункта качване няколко дни подред. В края на май, когато беше ясно, че ще има държавно управление, Националният статистически институт разгласи повишаване на съвсем всички индикатори. Т. е. бизнестът възприема протичащото се много положително, сподели още Ганев.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР