В предаването Лице в лице“ по бТВ Бойко Рашков, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Бойко Рашков, каза
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Не се разпознавам в съобщението на прокуратурата

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Бойко Рашков, сподели че не знае за следствие против него и не е правил каквото и да е закононарушение. „ Категорично декларирам, че аз не се различавам в това известие на СГП. Струва ми се, че Прокуратурата в нашата страна би трябвало да държи речи в правосъдната зала, тя няма право да приказва преди да има, каквото и да е доказателство. Това е аморално и неприлично. “

Повод за думите му стана известие на СГП за започваща инспекция по сигнал, че някогашен министър на вътрешните работи и сегашен депутат е съпричастен към разстройване на наказателно гонене и пране на пари.

„ Никой не ме е търсил и аз се учудвал по какъв начин единствено по едно писмо на една псевдо медия, Прокуратурата стартира следствие. Миналата година се видях на заглавната страница на един вестник, където се правеше връзка сред мен, ръководителя на Дирекция оперативно-техническа информация (на МВР) и неговият тъст и се прави извода, че сме създали нещо като сговор, с цел да подслушваме основния прокурор. Тези жълто-кафяви медии напълно умерено оронват положителното име на който им е на мушката. Те работят по команда. В Наказателния кодекс е упоменато, че недостоверна обява също дава съображение за формиране на досъдебно произвеждане “, изясни някогашният вътрешен министър.

На въпрос дали го проверяват за пране на пари, Рашков съобщи: „ Категорично не. Това са измислици на българската прокуратура. Тя е придобила чист политически образ, работи синхронно с ГЕРБ, употребяват медии, с които прокарват своите злонамерени хрумвания. Чакам нещо по-конкретно, с цел да се обърна към съда. Днес предизвестих и медиите, които си разрешават сходни обвинявания “, сподели той.

„ Искаме да чуем от основния прокурор дали имат съображение думите на американски конгресмен, че Иван Гешев съставлява заплаха за нашата страна и НАТО. Той не спомага за следствията за покушения против български жители. Има учредения, че една и съща група е правила тези взривявания освен в България, само че и в други страни. Журналистът Христо Грозев също насочи вниманието към тези случаи. Българската прокуратура би трябвало да се занимава с тези случаи, а не с злословия “, уточни Рашков.

„ По отношение на механизма за следствие на основния прокурор, в една правова страна, недосегаеми не би трябвало да има. Този механизъм е в сходство с Конституцията. Няма никаква правна спънка да се одобри този механизъм “, съобщи още Бойко Рашков.

„ Гешев би трябвало да прояви храброст и достолепие, би трябвало да се изправи и да каже дали е за тази процедура и в случай че не – за какво? Себе си ли пази? “, прикани Рашков.

На въпрос за криптобанката Nexo, дали е имал информация за нередности от службите, Бойко Рашков съобщи: „ Не. По-скоро на този въпрос ще би трябвало да отговорят сътрудници от някои оперативни служби. Искам да разсея всякакво подозрение, че Политическа партия има нищо общо с тази компания. Предизборно време е. Вдига се избирателен звук “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР