В предаването Лице в лице по бТВ Бойко Борисов каза,

...
В предаването Лице в лице по бТВ Бойко Борисов каза,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: От деня, в който Промяната си отиде, цените на бензина и дизела паднаха

В предаването „ Лице в лице " по бТВ Бойко Борисов сподели, че това, което се случва сега е освен покруса, а и оценка на това, което се е предписание. „ Днес има две вести - миграцията и еврозоната. Виждаме по какъв начин се оправят с границата. Преди две години се неглижираше от медиите, че България беше посочена за образец за справяне с незаконната миграция.

Протестът стартира преди две години от другата страна на Министерски съвет, когато България бе призната в Европейския банков съюз. Аз знам, че под мое управление ние изпълнихме всички механически критерии, и получихме политическо решение, отвори ни се вратата на еврозоната. Ние вървяхме дружно с Хърватия, отделиха ни от Румъния. Две години Асен Василев помпаше инфлацията. Сега загубихме всевъзможни шансове ".

„ Две години, когато ГЕРБ беше изчегъртана, с болшинството си имаха всички благоприятни условия да одобряват четирите механически закона, само че не одобриха нито един от тях. Аз съм набожен човек и Господ през днешния ден ми дава опция да оборвам всички неистини. Няма да им понасям повече лъжите им. Работеше се целеустремено, с цел да не влезем в еврозоната ", разгласи той.

" Защо не го попитахте за закона за пране на пари? Как ви написаха да ме питате, а Асен Василев не го питахте през вчерашния ден? Няма да замълча, когато се приказват лъжи ", отсече той.

" Никога не са ми писали въпросите, непознат въпрос в цялата си кариера не съм задала ", отбрани се водещата, а водачът на ГЕРБ я репликира.

" Говорихме ли предходната година за левчето? Какви ограничения се взеха? ", напомни той за предизвестието на ГЕРБ за надутите цени на горивата. Контра въпрос - за две години трансформираха ли закона за хазарта? Защо не е изменен? Последната смяна беше през 2013 година ", обърна внимание Борисов.

„ Ние научихме урока си. Много сигнали са отишли към този момент. Когато си дал опция над 3-4 милиарда лв. от джоба на българите да отидат в „ Лукойл ", това е правено или от нелепост или недоумение. От деня, в който Промяната си отиде бензинът и дизелът паднаха ", посочи Борисов.

„ Много ясно оцених обстановката. Колегите от Европа и Съединени американски щати ме натискат за закона за основния прокурор. Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев не влязоха в зала за правосъдната промяна. Кирил, Асен и Христо Иванов ни надиграха. Въпреки това щяхме да подкрепим закона за правосъдната промяна. Ние ще го подкрепим, а след това Конституционния съд да се произнася.

Аз предлагам, защото по този начин и по този начин към този момент никой не гледа стратегии, ще подкрепим закона за правосъдната промяна, макар че не е добър. Да, имаме проблем с корупцията. Още от турското иго имаме. Ние дойдохме да управляваме, когато също стоеше този въпрос. Предлагам партиите, които желаят да поработят върху Закона за правосъдната власт да го създадат в този момент и в първия ден на Народното събрание да го приемем ", разгласи Бойко Борисов.

„ Не може основният прокурор да бъде недостижим, не може да не бъде разследван. Трябва да подготвим подобен закон, който да приемем. Защото в случай че сменим Гешев с Рашков, под такова нещо няма да се подпиша. В момента прокуратурата пази Кирил и Асен. Кой проверява беззаконието на Рашков над нас? Всичко обърнаха у дома и не откриха нищо ", гневи се Борисов.

Той призна, че е бил три пъти в Американското посолство. " Бях в сряда, петък и понеделник, в това число два пъти разговарях с О`Брайън. Знаех за " Магнитски " преди този момент, питах го и за Влади Горанов ", разкри Борисов. И призна, че три пъти е приказвал с американците, два пъти с англичаните и един път с немската посланичка. " Те желаят да докараме закона за основния прокурор до дъно и ние ще го довършим ".

Въпрос дали ще бъде народен представител вбеси водача на ГЕРБ: „ Тези хора са захласнати от мен. Аз с цел да не ги нервирам, се отдръпнах в централата, тъй като по пътя, по който вървим, още веднъж няма да има държавно управление. Да, ще почешем някое его, само че ще получим още от същото. Те не желаят да има държавно управление ".

" Още на бюджета ще се скарат ", предвижда той. " От Демократична България пристигнаха при нас и споделиха: „ Моля ви, не приемайте бюджета ". Те си приказват в Народното събрание всеки ден. Този път ще стана народен представител, с цел да не могат да ни надиграят този път ", зарече се Борисов.

Борисов съобщи, че е против импийчмънт на Румен Радев, „ тъй като не можем да съборим и тази институция ". Той добави, че в случай че се излъчи държавно управление, президентът ще си влезе във функционалността.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР