В предаването „Лице в лице“ по бТВ Борислав Сандов, каза

...
В предаването „Лице в лице“ по бТВ Борислав Сандов, каза
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Мога да вляза в предприятие, ако то подлежи на контрол от МОСВ

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Борислав Сандов, сподели че изрично е желал да влезе в Брикел в ролята на проверяващ орган. „ Мога да вляза в дружество, в случай че то предстои на надзор от Министерство на околната среда и водите. Мога да реализирам инспекция върху органите, които правят инспекция, а там е имало два такива – това е мобилна лаборатория, която мери замърсяване на въздуха, поради която аз желаех да вляза, тя не беше ситуирана на вярното място. А второ – бяха двама чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда, които осъществяваха инспекция на територията на предприятието. Така че аз не съм бил в нарушаване “.

Когато отидохме с министър-председателя, те очевидно бяха научили в последния миг и се пробваха бързо да потушават всякакви нарушавания и даже провокираха на едно място да тече мръсна вода, изясни Сандов. „ Имаше над 20-30 пъти завишаване на фини прахови частици, на серен диоксид. Нито един от чиновниците на терен не беше с маска, с каска. Как работят тези хора, в действителност не знам. Добре, че аз се бях сетил да взема 20 маски, на някои от хората им прилоша, един от нашите инспектори припадна. Централата пуши отвред “.

Установени нарушавания в други предприятия също подлежат на надзор, ние затворихме ТЕЦ-Марица изток – 3 преди няколко месеца, сега тече инспекция в ТЕЦА-а в Перник, изясни Сандов. „ Имаме идентичен критерий към всички предприятия, с цел да не наподобява на акция против избрана компания “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР