В предаването Лице в лице“ по бТВ Божидар Божанов, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Божидар Божанов, каза
Коментари Харесай

Божанов за местния вот: Можем да се коалираме със "Спаси София"

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Божидар Божанов, сподели че още предходната седмица са споделили, че е време да мислят за локалните избори, които са след година. „ Нашата позиция е, че би трябвало да имаме общи претенденти с Политическа партия, с цел да реализираме оптимален резултат. Трябва да седнем да обсъдим целите и претендентите “, добави Божанов.

На въпрос за възможностите за лъчение на постоянно държавно управление Божанов разяснява, че му е мъчно да предвижда какви са възможностите, само че ясно акцентира, че първият мандат на ГЕРБ няма да бъде подсилен от Демократична България.

Вторият мандат с Политическа партия ще го подкрепим и ще им помогнем за държавно управление на малцинството, уточни депутатът.

За връщането на хартиената бюлетина Божанов съобщи, че от Демократична България оферират основаването на преброителни центрове.

Това са едни по-големи преброителни комисии и там ще се броят бюлетините пред камери, публицисти, наблюдаващи, покровители, което ще предотврати умишленото инвалидиране на бюлетините, изясни смисъла от тях Божанов.

По думите му към този момент от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са по-скоро срещу въвеждането на такива преброителни центрове, само че въпреки всичко изрази вяра те да се осъществят за локалните избори следващата година.

Бившият министър на електронното ръководство отхвърли изказванията в общественото пространство, че машините за гласоподаване могат да се манипулират.

Това са безпочвени обвинявания, които подкопават доверието в изборния развой. Докато сътрудниците от ГЕРБ изясняват по какъв начин би трябвало да се върне това доверие, техният водач излиза и споделя по какъв начин машините се " пипат ", изясни Божидар Божанов.

Той прикани да се работи за повече доверие в машините, които позволяват проблемите с недействителните бюлетини.

Бюлетината сама по себе си не е проблем, проблем са процесите към нея, посочи на финала на диалога Божанов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР