В предаването Лице в лице“ по Бтв Богомил Манчев, каза

...
В предаването Лице в лице“ по Бтв Богомил Манчев, каза
Коментари Харесай

Богомил Манчев: Реалистично е да изградим още четири реактора за АЕЦ

В предаването „ Лице в лице “ по Бтв Богомил Манчев, сподели че безусловно реалистично е у нас да има нови четири атомни блока.

Голямото благосъстояние на България е, че имаме две лицензирани площадки, съобщи той.

Всички специалисти сме последователи на концепцията да се поръчат два блока едновременно, тъй като по този метод ще се спестят 3-4 милиарда лв.. Ако блоковете се поръчат поотделно, се заплащат два обособени плана, означи специалистът.

С нуклеарните блокове решаваме казуса на така наречен беземисионна енергетика, уточни шефът на " Булатом ", като посочи, че новите блокове могат да бъдат подготвени до 2045-2047 г.България подписва контракти за предпроектно изследване за нови нуклеарни мощности със Съединени американски щати и Франция

Държавата работи по построяването на площадка за запазване на отработеното нуклеарно гориво до 300 година Дотогава би трябвало да бъдат построени складове, където отработеното нуклеарно гориво се съхранява до 100 година

По думите му са позволени неточности при договарянето на периода за затварянето на въглищните централи в България.

Трябва да съхраним част от централите, да ги подобрим като технологии и да ги пазим като запас, сподели още Богомил Манчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР