В предаването Лице в лице“ по бТВ Асен Василев, каза

...
В предаването Лице в лице“ по бТВ Асен Василев, каза
Коментари Харесай

Асен Василев: Без бюджет за 2023 г. няма да ни приемат в Шенген и Еврозоната

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Асен Василев, сподели че е имало изразен интерес, отишли са в МЕ, подписали са меморандум, той е преустановен, тъй че цялото това нещо са нескопосаните фоейрверки на ГЕРБ и похищение на вниманието. „ Трябва да попитате МЕ, трябдва да попитате съответната компания за какво е бил подписан този меморандум. Това не е контракт, в случай че той беше контракт, трябваше да мине през Народното събрание. Това е някакъв меморандум за бъдещи планове вероятно нещо да се прави в страната, което МЕ е подписало с компанията, по-късно е преустановен и няма никакви последици за страната “.

Меморандумът беше преустановен, тъй като се оказа, че няма интерес, първо и второ, тъй като ДАНС излезе с отчет, че има подозрения, че средствата на компанията са свързани с Русия, изясни Василев. „ При мен подобен отчет не е идвал. Аз научих за него от министъра на енергетиката. “

Ние имахме диалози с Демократична България, видяхме че два месеца мандатоносителят не може дори да свика диалози, не може да образува коалиция, сподели Василев. „ Как ще напишат отчет за еврозоната, в случай че нямаме бюджет за идната година? Как ще теглиш дълг, без да имаш бюджет? Ако се отиде на избори през март, това значи, че няма да имаме бюджет до началото на юли. А това значи, че ще бъдат замразени всички обществени заплащания, няма да има изясненост с вложенията, с бизнес рамката и така нататък “

Никога не се е случвало 50 дни след изборите да не е връчен мандат, съобщи Василев. „ Въртим на място, на празно, Народното събрание се занимава с всевъзможни нелепости, с изборния кодекс “.

Основната тематика, която интересува хората, е да има държавно управление, да има естествена обществена политика, безапелационен е Василев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР