В предаването „Лице в лице“ по бТВ Ангел Джамбазки, каза

...
В предаването „Лице в лице“ по бТВ Ангел Джамбазки, каза
Коментари Харесай

Джамбазки: Има натиск от американското посолство по македонския въпрос

В предаването „ Лице в лице “ по бТВ Ангел Джамбазки, сподели че още през вчерашния ден е попитал Американското посолство водят ли политика за признание на „ македонско малцинство “ в България, изпратихме и писма до евроинституциите по отношение на плануваната среща сред македонския президент и неразрешената ОМО „ Илинден “. „ По-важното е дали американските посолства не приказват разнообразни неща в България и в Скопие. Натиск от американското посолство има. Ние неслучайно ги попитахме дали поддържат тематиката за съществуване на македонско болшинство, с цел да знаем къде е българското държавно управление “.

Македонската тактичност е доста просто – те желаят да се тупа топката, да стартират договарянията, а те да не създадат нищо, счита Джамбазки. „ Отпорът, който дадохме и отбраната на нашата позиция се оказа вярна. Сега всички я поддържат “.

Заслужава си българската позиция да бъде затвърдена на народен референдум, съобщи Джамбазки. „ Защото може да се опитат да трансформират нещо във времето. Американската политика е надълбоко неверна, тя се базира на неверни заключения. Американците се пробват са употребяват против България съветски тези и това е надълбоко обидно “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР