В предаването „Лице в лице по бТВ Александър Николов, каза

...
В предаването „Лице в лице по бТВ Александър Николов, каза
Коментари Харесай

Александър Николов: Темата с природния газ е политическа

В предаването „ Лице в лице " по бТВ Александър Николов, сподели че доколкото беше оповестено, септември месец е подсигурен. „ Доколкото става въпрос за съответната оферта, има опция балансиране на идващите месеци по естествен метод. Темата с природния газ е политическа тематика главно като резултат от войната. "

Офертата в композиция с количествата от Азербайджан и в композиция с евентуално вкарване на гръцката връзка, даваше една добра основа, съобщи Николов. „ В цялостното си право е служебният кабинет е да прави това, което счита за най-разумно. Ние се опитахме да оставим задоволително варианти и задоволително способи за решение. В последна сметка тематиката е политическа. Има нещо, което е доста значимо - от 26 април след дейностите на " Газпром " спярмо България доста бързо известихме обстановката за Европейски Съюз и Полша. Когато има наложени наказания към Европа, в случай че Европа не съблюдава обещанията си, тя слага съответни страни в неизгодна позиция. Запазването на позицията на България от 26 април нататък, откакто стана ясно, че Европа ще държи едното си око леко затворено, с цел да може избрани страни да внасят съветски газ, може да се пояснява като леко противоречива. Но дали " Газпром " е сътрудник, на който може да се разчита или е политически инструмент - на това би трябвало да си отговорим ".

Колкото повече снабдители имаш, толкоз по-добре, безапелационен е Николов. „ Трудно се води диалог в такава обстановка с Газпром износ, само че даже от чисто комерсиална позиция е хубаво да имаш тази карта на масата, с цел да постигаш по-добри резултати за страната ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР