В предаването Кой говори по Дарик радио темитеза Националния празник,

...
В предаването Кой говори по Дарик радио темитеза Националния празник,
Коментари Харесай

Лилов по Дарик: 3-ти март няма нищо общо с българската история

В предаването " Кой приказва " по Дарик радио темитеза Националния празник, началото на предизборната акция и още, разясниха ПР специалистът Любомир Аламанов, издателят Виктор Лилов, Преподавателят по Журналистика Жана Попова иНадя Шабани -изпълнителен шеф на Център за нестопанско право.

" Символиката с началото на предизборната камбания исъвпаданетос трети март беше издирван резултат, само че не изключително интелигентен ", съобщи Попова.

" Има някаква нелепа символика,защото на мен тези две години политическа рецесия тотално ме обезвериха. Смятам, че това е към този момент изключителн токсично и нездравословно, тъй като от ден на ден демотивира хората и ни вкарва в едно отрицателно мислене, че нищо не зависи от нас ", добави НадяШабани.

" Като математик мога да кажа,че няма никаква символика. Абсюлотно инцидентно съвпадане. Това са две разнообразни тематики, които могат да бъдат обединени в едно - че зависи от нас по какъв начин ще гласуваме, дали ще познаваме историята, дали ще се поддаваме на операции и дали щепозволим да ни лъжат, без значение за исторически случки или за нашето лично бъдеще ", безапелационен бе Аламанов.

" Аз като един метафизик ще кажа, че всичко е тъкмо. На трети март имаме започваща предизборна акция. Дата, която по никакви аргументи няма нищо общо с българската история с изключение на по случайност. Това е рождения ден на един съветски император, който си е търсил мотив да стигне до топлите морета и този мотив и причина се оказало освобождението на братския славянски народ, както са го нарекли те. Целия тоя поход към топлите морета е приключил на 3- ти март ", описа Лилов.

" Има едно календарно комплициране към всички национални празници, което на процедура ги е дублирало. Да не забравяме, че датата на Левски би трябвало да е 18 февруари, само че защото комунистите са я объркали, продължаваме да я честваме на 19 февруари ", добави той.

" Една от най-големите неточности ще е да обявим 24-тимай за формален празник,защото всяко официализиране на празник, слага страната преди науката. Българияе била в положение наречено иго, в което знанието, църквата и учебното заведение са били извънредно значими са всичко това, за което през днешния ден приказваме като наши лични дейности, които сме правили. Всеки народен празник носи голяма горест ", разяснява Жана Попова.

" Напоследък доста мисля за злоупотребите,които ни предизвикаха по този начин наречените патриотични партии, отнемайки ни неща като това да знаем какво е национализъм. Патриотизъм не е да мразиш непознатите, а да обичаш своите.

Водещият Донков прочетена коментар на консуматор, който твърди, че 3-ти март не би трябвало да се трансформира като народен парзник, тъй като ни сплотява. Донковзаяви, че Трети март не ни обедиява по никакъв метод.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР