В предаването Контрасти тази седмица разговаряхме с психолога Божидар Цендов

...
В предаването Контрасти тази седмица разговаряхме с психолога Божидар Цендов
Коментари Харесай

Най-голямото ограничаващо вярване е не заслужавам, не съм добър

В предаването " Контрасти " тази седмица разговаряхме с психолога Божидар Цендов за най-ограничаващите вярвания, които човек има. Обсъждахме от кое място водят своето начало, кой и по какъв начин ги е формирал, какви вреди нанасят и какво можем да създадем, с цел да се отърсим от тях.

Не подминахме и тематиката за „ шестото “ възприятие, което постоянно подценяваме, само че което ни оказва помощ да сведем до най-малко заплахите, както и рестриктивните мерки на обществената среда. Разгледахме и различен значим въпрос - физическите следствията за  тялото ни, когато подценяваме нашата същина. Както и за какво одобряваме нещата за  даденост, без да се замислим има ли смисъл от тях. И не на последно място, могат ли вярванията, излъчени от потомство на потомство, да се приложат в действителност в актуалния живот. Говорихме и за бягството от отговорност и по какъв начин сами се слагаме в рамка.

Дали човек ще следва повелите на обществото, или ще следва своите потребности е въпрос на избор. Но, рано или късно, ще би трябвало да се изправи лице в лице против себе си и да бъде прям, с цел да разбере какво в действителност го кара да се усеща добре. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР