В предадената на 30 юни в МВнР на България нота

...
В предадената на 30 юни в МВнР на България нота
Коментари Харесай

Руското посолство за изгонването на дипломатите: Това е безпрецедентен и клеветнически акт


В предадената на 30 юни в Министерство на външните работи на България нота не се загатва за паритета на сътрудници на дипломатическите представителства на Руската Федерация и Република България. От съветската страна беше декларирано за неприемливостта на оповестяването на 70 дипломати и членове на техническия състав на нашите задгранични институции за „ persona non gratae “.

Това написаха в позиция от Посолството на Русия в България във „ Facebook “.

„ Разглеждаме това като опит да се сложи клеймо върху сътрудници на нашите дипломатически и консулски задачи. Смятаме това действие за невиждан, оскърбителен и провокативен акт, който накърнява основата на руско-българските връзки “, прибавят те.

Те изрично отхвърлят обвиняванията.

„ Каквото се отнася до числеността на служащи на дипломатическите и консулските представителства на Русия в България, то тази тематика въобще не беше повдигната и изисква настрана разискване. Очакваме, че на 1 юли Министерство на външните работи на България ще отзове двете ноти, съдържащи описи с имена на сътрудници на съветските задгранични институции в България. В противоположен случай пред съветското управление безотлагателно ще бъде издигнат въпрос за закриване на Посолството на Русия в София (което автоматизирано води до затварянето и на Посолството на България в Москва), а отговорността за извънредно тежки последици за двустранните връзки ще бъде напълно върху българската страна “, се добавя в известието.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР