В празничния ден, когато честваме Независимостта на България, гост в

...
В празничния ден, когато честваме Независимостта на България, гост в
Коментари Харесай

Проф. Пантев: Смисълът на независимостта е да си значим, сплотен, с воля

В празничния ден, когато честваме Независимостта на България, посетител в " Денят стартира " с Георги Любенов " беше историкът проф. Андрей Пантев. Той разяснява смисъла на сантименталната визия за събитието през историческата призма, силата на българския дух, правото да не се влияеш от непознати страни, както и смисъла на независимостта през днешния ден.


За да може да се въздейства върху политиката на новоосвободените дребни страни, на тях им се дава независимост " на час по лъжичка ", изясни проф. Пантев.
Проф. Андрей Пантев, историк: Ние проявихме една равновесна мъдрост - зад нас стоеше нашето държавно управление и хиляди щика. Това е смисълът - когато си вътрешно важен, обединен.
Нашият успех, нашите върхове от 1912 година не биха били вероятни без Независимостта, безапелационен е историкът.
Проф. Андрей Пантев, историк: Понятието самостоятелност през днешния ден се е трансформирало, само че тогава то е било на първо място отменяне.
Конституционно има самостоятелни страни, само че на практика не, счита историкът. Независимостта не е гаранция за мъдрост, тя е изискване за нея, добавя проф. Пантев.

И още - за историческата диря, която ще остави Брекзит, за русофилите и русофобите, и за просташките внушения, вижте целия диалог във видеото!
 Честваме 111 години от Независимостта на България Честваме 111 години от Независимостта на България
Днес честваме Деня на независимостта и по традиция Велико Търново е в центъра на събитията. За подготовката и празничния дух - вижте повече в директното...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР