В празнични дни клиентите на БДЖ ще могат да пътуват

...
В празнични дни клиентите на БДЖ ще могат да пътуват
Коментари Харесай

С влак по празниците – само след предварителна резервация

В празнични дни клиентите на БДЖ ще могат да пътуват по най-натоварените посоки единствено след предварителна резервация на място. Тези, които не са си създали такава, ще бъдат връщани. Това разгласи пред бТВ изпълнителният шеф на БДЖ Владимир Владимиров в отговор на въпрос за претъпканите влакове по Великден. Според статистиката от 550 влака претъпкани са били 17, като единствено в 10 е имало проблеми и то единствено в една част от маршрута им, означи Владимиров. По думите му БДЖ е било ненадейно от напора на пасажери в някои сектори, по тази причина не са планували по-големи сформира на влаковете.

" Извинявам се на всички пасажери, които са били сложени в такива условия, само че по време на празниците пътуват доста повече хора, в сравнение с нормално и не всеки път можем да се оправим с тези обстановки. Затова в този момент подхващаме няколко краткосрочни ограничения и едно дълготрайно решение " – закупуването на нови композиции ", сподели Владимиров.

По думите му генералният проблем е, че в сдружението седем години текат тежки промени и от него са излезли 640 млн. лева за погасяване на отговорности и други заплащания, а не за вложения. " В момента не разполагаме с задоволително вагони, с цел да можем да прибавим по време на всички празници, прибавяме това, което е допустимо, Но прекомерно постоянно сме сюрпризирани от това по какъв начин хората внезапно вземат решение да пътуват и не можем да предвидим такова нещо. Има доста хора, които идват в последния миг на гарите, те не са създали резервации, нямат авансово закупени билети, само че желаят да пътуват ", изясни Владимиров.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР