В правомощията на министър-председателя е да вземе решение за съдбата

...
В правомощията на министър-председателя е да вземе решение за съдбата
Коментари Харесай

Даниела Дариткова: Действията на прокуратурата показаха, че в България няма недосегаеми лица

В пълномощията на министър-председателя е да вземе решение за ориста на зам.-министър Красимир Живков. Логично е, когато има подозрения в неговите дейности, той да не продължи да извършва функционалностите си.

Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова  Даниела Дариткова Д-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 година е във връзка акцията на прокуратурата и разкритата скица за импорт на отпадък, в която присъединяване е взимал и зам.-министър Красимир Живков.

"Активността на прокуратурата е похвална и нейните дейности демонстрират, че в България няма недосегаеми лица. Формално се оказа, че зам.-министър Живков е от квотата на ГЕРБ. Ние постоянно сме спазвали стандарт на държание, при който се носи морал и отговорност.

Гешев безапелационен: Божков прави същото като Цветан Василев – пробва се да дестабилизира страната

ПГ на ГЕРБ има цялостно доверие в министър Горанов. Всички виждаме последните оценки от рейтинговите компании. Това демонстрира, че работата на финансовия министър се прави оценка уместно в целия свят. ГЕРБ е демократична партия и всеки може да изкаже мнението си свободно. Това направи и министър Горанов по отношение на намаляването на Данък добавена стойност. За нас тази мярка е добре премислена, антикризисна мярка, която ще подкрепи най-засегнатия отрасъл от рецесията. Ние стоим твърдо зад понижаване на Данък добавена стойност за ресторантьорите и книгите. Ще обмислим и предложенията на другите политически партии. Предстоят диалози ", разкри доктор Дариткова.

"Средствата по време на рецесията се харчат безусловно транспарантно. С мярката 60/40 се резервираха доста работни места. Вече виждаме, че повече хора намират работа, в сравнение с да се записват в бюрата по труда. Всички ограничения за дребните и междинните предприятия също са в ход. Ние подкрепихме основаването на комисия, която да ревизира изразходването на средства по време на коронакризата, тъй като нямаме никакви терзания. България се дава за образец в целия свят ", добави тя.

Даниела Дариткова: Справихме се добре с предизвикването COVID-19

"Разочарована съм от последните дейности на президента. Той би трябвало да се запознае с пълномощията си и задачата си. Той би трябвало да бъде обединител на нацията, а не го направи. Дори по време на коронакризата не се обърна към нацията, а единствено нападаше държавното управление. Това обаче не му попречи пред Организация на обединените нации да приказва какъв брой добре се е справила България. Явно има неприятна съветници, които го учат, че единствено с война може да завоюва. Президентът би трябвало да спре с нападките и да стартира да води малко по-прагматична политика. Ние в ГЕРБ вършим това от години и това е повода хората да ни дават своето доверие ", приключи депутатът от ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР