В правителството в Лондон са в ход дискусии за възможността

...
В правителството в Лондон са в ход дискусии за възможността
Коментари Харесай

Sky News: Великобритания може да стане първата държава, доставила танкове на Украйна

В държавното управление в Лондон са в ход полемики за опцията за доставка на танкове за Украйна, оповестява телевизионният канал Sky News .

Източник на медията, осведомен с договарянията, разкрива, че от няколко седмици се водят полемики за доставката на танкове Challenger 2 за Въоръжените сили на Украйна. По думите му Лондон може да предложи " към 10 “ от тях на военните на Киев.

Отбелязва се, че английското държавно управление към момента не е взело дефинитивно решение, само че в случай че го направи, ще бъде първата страна, която ще отговори на настояването на Киев за съоръжение на украинската войска със западни танкове.

Положителното решение на Лондон за танковете може да насърчи други съдружници в НАТО, по-специално Германия, да последват образеца.

В рамките на телефонен диалог, извършен на 4 януари, президентът на Франция Еманюел Макрон даде обещание на украинския си сътрудник Володимир Зеленски доставка на бронирани машини AMX-10RC, класифицирани като леки колесни танкове.

На 5 януари канцлерът на Федерална Република Германия Олаф Шолц организира телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, след което и двамата водачи оповестиха нова военна помощ за Украйна. Германия ще трансферира на Украйна 40 бойни машини на пехотата Marder и една система Patriot.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР