В правителството на Кирил Петков се наблюдаваше едно желание, но

...
В правителството на Кирил Петков се наблюдаваше едно желание, но
Коментари Харесай

Демерджиев: Правителството на Петков имаше желание, но не предприе нужните дейности

В държавното управление на Кирил Петков се наблюдаваше едно предпочитание, само че доста постоянно то не беше подкрепено с нужния комплекс от способени професионални действия, които да доведат до крайния резултат. Това съобщи в изявление за " Дарик " служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и уточни, че върху това се основава разграничението сред досегашните ръководещи и служебния кабинет.

По думите му доста от тематиките, по които кабинетът " Петков е работил, са тематики, по които и актуалният подобен ще продължи работа - като Капитан Андреево и интерконектора с Гърция, по които " сега се работи интензивно ". Демерджиев сподели, че фокусът на служебния кабинет ще бъде ориентиран върху " трайни законосъобразни резултати ".

Вътрешният министър разяснява и обвиняванията, че той и правосъдният министър Крум Зарков са " обрани " в изявленията си против основния прокурор Иван Гешев, като сподели, че не би трябвало да се наблюдават техните изявления, а да се наблюдават " работата и резултатите ".

" Вътрешният министър може да ревизира какви сигнали е имало постъпили в Министерство на вътрешните работи, които касаят активността на Гешев или високопоставени прокурори, които са влияли на хода на следствията. Това е направено и аз чакам резултатите от тези инспекции ", изясни той.

Демерджиев заяви, че не престават инспекциите, касаещи дипломата на основния прокурор, и е намерено " забавно поле за работа " във връзка с компетентността на органа, издал дипломата на Гешев.

" Има подозрения и недоволства, че дипломата може да е издадена от незапознат орган “, уточни министърът.

Той разяснява и промените в Министерство на вътрешните работи, като изрази желанието си да работи против престъпните практики вътре в структурата на институцията. Демерджиев уточни, че ще се работи интензивно по търсенето на хора в Министерство на вътрешните работи, свързани с престъпност. По думите му тези инспекции ще се правят " от най-ниските към най-високите " постове в структурата.

" Заразата е пробила на всички места. Нашата задача е достойните хора, които сега са в ъгъла, да бъдат привлечени за работа “, добави още служебният министър и сподели, че чака резултати и по тази тематика.

Демерджиев уточни като съществена разлика в неговата работа и тази на досегашния вътрешен министър Бойко Рашков това, че задачата, която той си е сложил, е да успее да употребява целия запас на българската полиция, а не да работи " с стеснен кръг от хора, показвайки очевидно съмнение към всички други ".

" Това води до понижаване на успеваемостта и понижаване на резултатите. Не може 20 индивида да правят работата на хиляди чиновници в Министерство на вътрешните работи ", разяснява той.

Министърът изрази и своето мнение във връзка с ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, осъществен през март тази година.

" Въпросът е бяха ли на разположение нужните предпоставки, с цел да се извърши този арест. Бих го определил като липса на професионализъм. Аз поддържам това като цел, само че не поддържам средствата, с които тази цел се осъществя ", уточни Демерджиев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР