В правителствено съобщение се посочва, че един човек е загинал,

...
В правителствено съобщение се посочва, че един човек е загинал,
Коментари Харесай

В Момента: България Изтръпна! Изсипа Се Потоп! Къщи Рухват Пред Очите На Хората, Вече Има Жертви

В държавно известие се показва, че един човек е умрял, а трима са били ранени при произшествия, свързани с неприятното време, през последните 24 часа.

Прекъсвания на електричеството са засегнали 71 000 души, 18 къщи са били разрушени, а стотици хора са били евакуирани в централната и южната част на балканската страна.

Полицията заяви тази заран, че придвижването по автомагистрала в западната част на страната, водеща към столицата Тирана, отчасти е възобновено, само че други пътища остават наводнени.

Евакуиран е и търговски център покрай столицата, в който имало 100 души.

Училищата в цялата страна са затворени през днешния ден. Правителството прикани жителите се придържат към препоръките на формалните органи.

Опасно време и у нас

У нас прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за София е за оранжев код с превалявания сред 35 и 65 л/кв. метър.
В местата със снежна завивка, с предстоящите превалявания от дъжд и умерения до мощен вятър, снеготопенето също ще е интензивно.

Във връзка с предстоящите значителни превалявания Столичната община сътвори организация за непрестанно наблюдаване на реки, сериозни речни сектори и общински язовири. Мобилизиран е и изнесен щаб за наблюдаване, както и спомагателна техника за реакция.

Районните кметове с техните екипи са длъжни да наблюдават в действително време равнищата на язовирите - общинска благосъстоятелност, на реките и на сериозните речни сектори и дерета.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР