В практиката на съда, за съжаление, се вижда не много

...
В практиката на съда, за съжаление, се вижда не много
Коментари Харесай

Ем. Йорданов: Понятието интимна връзка ще доведе до безкрайни дела, без нищо да може да се докаже


" В практиката на съда, за жалост, се вижда не доста рядко по какъв начин дадени от закона права се употребяват с цели, които са доста разнообразни от заложените от законодателя. Има дами, които водят каузи по Закона за отбрана от домашно принуждение, с цел да могат да си приготвят развода по-късно. Има случаи, в които се употребява процедурата, с цел да може мъжът да бъде изпъден от жилището. Има и противоположните случаи ", изясни някогашният вътрешен министър


" В такива къси периоди мъчно би могло да чакаме, че ще се изработят и одобряват качествени текстове, които да доведат до положителен резултат. Наказанието за лека телесна щета си остава под 3 години отнемане от независимост. В Наказателния кодекс има член 78а, в който се споделя, че в случай че е осъществено съзнателно закононарушение, което се санкционира с до 3 години отнемане от независимост и причинителят не е осъждан и не е освобождаван от наказателна отговорност по този ред, му се постанова санкция от 1000 до 5000 лева При първо наказание нещата изобщо не се усещат ". Това сподели в предаването " Денят ON AIR " някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов във връзка изключителното съвещание на Народното събрание за промени в Наказателния кодекс.


Според Йорданов понятието " интимна връзка " ще докара до безкрайни каузи, в които нищо няма да може да се потвърди.

" Една интимна връзка е такава, тъй като не става притежание на други лица. Какви доказателства би трябвало да сочим на съда, с цел да се потвърди това нещо? В практиката на съда, за жалост, се вижда не доста рядко по какъв начин дадени от закона права се употребяват с цели, които са доста разнообразни от заложените от законодателя. Има дами, които водят каузи по Закона за отбрана от домашно принуждение, с цел да могат да си приготвят развода по-късно. Има случаи, в които се употребява процедурата, с цел да може мъжът да бъде изпъден от жилището. Има и противоположните случаи ", изясни някогашният началник на Министерство на вътрешните работи пред Bulgaria ON AIR.


Емануил Йорданов добави, че българинът в никакъв случай не е уважавал закона и даде следния образец: Когато започнах следваното си в Софийския университет, ни учеха, че когато победи комунизмът, едно след друго ще умрат правото и след това страната. Стигаме до обстановката " от всекиго съгласно опциите, всекиму съгласно потребностите ". Този нихилизъм към закона е налаган от години на българина, имаме настройката да измисляме способи за заобикаляне на закона още преди да е признат.


" Този човек (Георги Георгиев от Стара Загора - бел. ред.) може да се води по документи доставчик, само че на процедура да работи като охранител. Ние сме най-хубави да организираме инспекции и да сътворяваме комисии, които да изследват един или различен случай. Практиката демонстрира, че всяко знамение е за три дни. След това всичко си потегля постарому - до идващия фрапантен случай, тогава се вършат пожарни промени, които в общия случай не дават резултат ", сподели още Йорданов.

 

Той не счита, че в Министерство на вътрешните работи има задоволителен брой компютърни експерти, които да следят уеб пространството за мрежи и групи за шерване на голи фотоси.


" Мис Стара Загора от преди няколко години споделя, че това е процедура от 2015 година Най-лесно е да обвиним Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и съда. Защо, откакто е процедура от 2015 година, това не е станало публично притежание? ", попита Йорданов.


" С 2-3 дни забавяне се появи съдията, която е писала последното определение по отношение на мярката за неотклонение на татуирания левент. Тази жена несъмнено не се справяше в контакта с медиите. В Закона за правосъдната власт е планувано, че всеки съд има чиновник, който дава отговор за контакт с медиите. Говорителят на съда е за това - при подобен случай да изясни случилото се по наличен метод. Нищо съдбовно не се е случило, производството може да се развие обикновено и въпросният причинител да получи високо наказване ", разясняват някогашният вътрешен министър.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР