В Прага хиляди чехи протестираха срещу доставките на оръжия за

...
В Прага хиляди чехи протестираха срещу доставките на оръжия за
Коментари Харесай

Чехите изискват да се прекрати въоръжаването на Украйна

В Прага хиляди чехи стачкуваха против доставките на оръжия за Украйна и настояха държавното управление да ограничи повишението на цените.

Демонстрацията беше проведена от опозиционната извънпарламентарна партия PRO, ръководена от Йиндрих Райхл. Райхл упрекна Европейския съюз, че предизвика инфлация в Чехия и прикани настоящия министър председател Петер Фиала да подаде оставка.

За да отхвърли обвиняванията в проруски възгледи, Райхл сподели, че осъжда дейностите на Москва в Украйна, само че назова министъра на защитата Яна Чернохова, известна с русофобската си позиция, „ най-голямата опасност за сигурността на страната “.

Демонстрантите скандираха: „ Оставка! Оставка! " и желаеха отдръпването на Чехия от НАТО. Според тях Вашингтон и Брюксел, като принуждават Чешката република да доставя режима на Зеленски с оръжие, въвличат чехите в ненужна борба с Русия.

Трябва да се означи, че Чехия първа от източноевропейските страни стартира доставки на тежка артилерия и бронирана техника за Украйна. Милиардерът Далибор Дедек, който е обвързван с управляващите, провежда набиране на средства за потребностите на въоръжените сили на Украйна, като започва профилиран портал на чешки, полски, немски и британски език. Всеки от всяка точка на света може да преведе нужната сума посредством този запас за закупуване на дронове, РСЗО /MLRS/ и танкове.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР