В позиция от БСП - София написаха, че предложеният бюджет

...
В позиция от БСП - София написаха, че предложеният бюджет
Коментари Харесай

Столична община все още не е почистила всички счупени клони след бурята преди два месеца

В позиция от Българска социалистическа партия - София написаха, че препоръчаният бюджет на общината има доста дефекти, а кметът и администрацията му отново са изгубили времето на съветниците.

София към момента не е почистена от клони, паднали след изобилния снеговалеж в края на ноември предходната година.

От " Столичния инспекторат " оповестиха, че към момента не са съумели да реагират на към 300 сигнала в разнообразни региони на града.

Почти два месеца след изобилния снеговалеж общината още не е съумяла да почисти всички прекършени дървета и клони. В квартал " Редута " до скоро част от клоните били на пътя.

" Пречат, по какъв начин да не пречат, нито хвърлят сол нито нищо. Едва се слиза до спирката ", сподели гражданин на квартала.

Вчера екип на общината пристигнал да почисти улицата, само че се оказало, че тези клони попадат в рамките на прилежащия регион. Не е ясно по кое време екип ще стигне до тази част на улицата, тъй като непочистени клони и дървета има на още към 300 места в София.

" Има за Триадица, за Слатина, за Красно село. Има клони в тревни площи, в междублокови пространства, където са по-труднодостъпни и не може да влезе техника, в този момент като е мека почвата да бъдат изтеглени оттова и да бъдат извозени ", сподели Марияна Иванова - началник-отдел " Инвестиционен надзор " Столичен инспекторат.

От общината не се тормозят от упования през почивните дни снеговалеж.

" Това, което се получи при предходния снеговалеж е, че листата на множеството дървета не бяха окапали. И този сняг натежа и за това се получи това ", разяснява още Марияна Иванова.

От Столичния инспекторат се надяват, че ще съумеят да обработят всички сигнали до края на месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР