В позиция до медиите председателят на ПГ на ДПС Делян

...
В позиция до медиите председателят на ПГ на ДПС Делян
Коментари Харесай

Пеевски пита Денков кой управлява държавата и какви разговори е водил с Лукойл

В позиция до медиите ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски пита премиера Николай Денков за какво се отсрочва дерогацията на " Лукойл " и кой печели от това.

„ Препоръчвам на Денков да направи следното: да чете деликатно Конституцията и да излезе от комфорта на премиерския кабинет и особения въздух, който е вдишал там. Да слезе на улицата пред Министерски съвет, да вдиша чист въздух, да чуе хората и да си напомни по кое време, по какъв начин и за какво беше назначен на тази позиция. От думите му е видно, че е комплициран “, написа Пеевски.

Суверенът е неговият шеф, а волята на суверена показва Парламента посредством народните представители, изяснява водачът на парламентарната група на Движение за права и свободи.

„ Голямата му изнервеност приписвам обаче на обстоятелството, че сигнализирахме с сътрудника от ГЕРБ Делян Добрев Главния прокурор и ръководителя на ДАНС по оповестеното в “Политико ” интернационално следствие за гигантска спекулация, която се реализира благодарение на българските  управляващи и “Лукойл ”, противозаконен експорт на горива “, споделя още в позицията Делян Пеевски.
Дерогацията трябваше да подсигурява на българските жители по-ниски цени на горивата с близо 80 ст., само че тя донесе само милиарди за режима на Путин, финансиране на войната в Украйна и терористични паравоенни групировки като Вагнер. Това незабавно би трябвало да спре!
Делян Пеевски, Движение за права и свободи

По думите му министър председателят чака ротацията с ГЕРБ, с цел да избяга от отговорност. Пита още какви диалози са водени сред Денков, началника на кабинета му Тодор Модев и представители на " Лукойл " и съветската страна.
За тези диалози Денков ни уведоми на среща, в която взе участие и Бойко Борисов, като ни увери, че са постигнали някаква сделка за внасяне на дължимите налози от компанията неотложно. Но нищо не последва.
Делян Пеевски, Движение за права и свободи

В понеделник Пеевски ще внесе писмен парламентарен въпрос по отношение на това по кое време и с кого от " Лукойл " са се договаряли Денков началникът на кабинета му, както и какво са се договорили. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР