В поздравителен адрес Всеукраинската обществена организация Конгрес на българите в

...
В поздравителен адрес Всеукраинската обществена организация Конгрес на българите в
Коментари Харесай

Българите в Украйна: Да помним, че сме силни само тогава, когато сме заедно


В приветствен адрес Всеукраинската социална организация „ Конгрес на българите в Украйна “ честити празника на България. „ Нека помним, че сме мощни единствено тогава, когато сме дружно и дружно можем повече. Бъдете здрави и горди българи! “, пишат те в адреса, съобщи БНР.

Днес, на 3 март България отбелязва народен празник, почитащ едно от най-важните исторически събития на страната. Трети март, Денят на Освобождението на България от турско иго, ознаменува възкресението на българската страна от дълговековно задгранично господство, напомнят от организацията. И допълват, че макар всички сложности и компликации, през които са минали нашите предшественици, силата на българския дух ги е крепила и съумява да разсъни борбеността измежду народа, и с помощта на националните герои, цяла България поема път към Освобождението.

„ Днес почитаме паметта на героите, които са създали всичко по силите си България да бъде освободена. Важно е да напомним и за ролята на бесарабските българи, които се завръщат в България и интензивно вземат участие в освободителния развой. Това са Александър Малинов, Александър Теодоров-Балан, военачалник Иван Колев и доста други.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР