В повечето сутрини Закари Рап се събужда на разсъмване, отива

...
В повечето сутрини Закари Рап се събужда на разсъмване, отива
Коментари Харесай

Нечовешкият режим, който гарантира продуктивността на най-добрите IT специалисти

В множеството сутрини Закари Рап се разсънва призори, отива да потича, пие кафето си чисто, до момента в който чете имейлите, а след това си взема ледено леден душ.

Тази рутина му оказва помощ да понижи напрежението от развиването на 3 разнообразни здравни и биотехнологични започващи компании, което му лишава по 18 часа дневно.

Рап е част от разрастващото се придвижване, залагащо на " положителен стрес ". То се състои от софтуерни служащи, които считат, че тази радикална тактичност ще им помогне да живеят по-добре и по-дълго, а в Силициевата котловина - да работят по-добре за по-дълго време.

Вдъхновени от авторитетните персони в развлекателния бизнес, предприемачеството и науката, практикуващите положителен стрес се стремят към композиция от рискови температури, ограничаващи диети, постоянни наказателни извършения и общ дискомфорт.

 Закари Рап подлага тялото си на рискови неща, с цел да е по-продуктивен
Източник:

Закари Рап подлага тялото си на рискови неща, с цел да е по-продуктивен

Режимът включва и криотерапия на цялото тяло - електрическа разходка в леденостудени камери, които изникват като гъби в цяла Северна Америка.

" В момента се пробвам да свърша нечовешко количество работа ", споделя Рап пред CNBC.

Той е съосновател на дигиталия здравен стартъп PhenoMx; изпълнителен шеф на SigmaGenetics, която работи върху неинвазивно устройство, което да придвижва ДНК в кафези, употребявайки магнитни полета; и началник на бизнес развиването в производителя на медицински произведения Altoida.

" Това поддържа салдото ми ", споделя Рап, визирайки ледени бани, гореща йога, от време на време недояждане и специфичната диета, на която ще се подложи идващия месец. Тя изисква унищожаване от менюто на зърнени култури, бобови растения, млечни артикули, захарни произведения и алкохол.

" Докато стресът напуща тялото ми, не се усещам като че ли се бутам в тухлена стена ", споделя IT експертът.

Ледено лекуване

 Криотерапията е все по-популярна в Съединени американски щати
Източник:

Криотерапията е все по-популярна в Съединени американски щати

Един от идейните водачи в позитивния стрес е холандският рисков състезател Вим Хоф, който си завоюва прозвището " ледения мъж " поради способността си да устоя на недопечен мраз, употребявайки извършения за надълбоко поемане.

Идеите му се разпространиха в Силициевата котловина след серия от речи и семинари през 2017 година, a студените душове се трансфораха в същинска фикс идея измежду IT експертите, като някои даже ги одобряват за форма на терапия.

" Има в действителност доста хора, които се възпламениха по тях в последно време ", отбелязва триатлонистът Джоел Рунън, който взе участие в събития на TED, разказвайки за пристрастеността си към студените душове.

Рунън патентова термина " Терапия със студени душове " и развива мобилно приложение, с чиято помощ заинтригуваните могат да се подложат на предизвикателство.

Той е благодарен на Хоф, с чиято помощ изцяло трансформира навиците на софтуерния хайлайф. Според него ежедневното упражняване на нещо неприятно прави всичко останало възможно/изпълнимо, което е изключително скъпо за бизнесмените.

Друг авторитетен покровител на позитивния стрес е Райън Холидей. Той написва няколко книги, пробвайки се да възроди 2000-годишното антично философско течение издръжливост, проповядващо самоконтрол и липса на състрадание.

Сред поддръжниците на позитивния стрес е и софтуерният бизнесмен Джуун Юн, който е ръководещ сътрудник на хедж фонда Palo Alto Investors. Юн е прочут покровител от Силициевата котловина, като предлага премия от 1 милион $ за откриватели, които съумеят да пробият кода на стареенето.

" Дойдохте напряко до източника. Изнасял съм речи на всички съществени предприемачески сбирки, обяснявайки интервалните тренировки, включващи топлота и извършения, които да оказват помощ на тялото да издържи ", показва той, разяснявайки концепцията за позитивния стрес.

Юн се обръща към бизнесмените от всички софтуерни центрове в Съединени американски щати, наблягайки смисъла на възобновяване на салдото на тялото посредством потребление на ниски равнища на стрес.

Рап не счита, че дължи на някой избран човек избора си за метод на живот. Той се натъква на тези практики в колежа, където има навика да взема ледени вани, с цел да се възвърне от мачовете по лакрос. Рап се връща към този табиет, до момента в който се пробва да развива трите си компании.

Не е за всеки

 Д-р Джуун Юн предлага да се стремим към многообразие и да заобикаляме крайностите
Източник:

Д-р Джуун Юн предлага да се стремим към многообразие и да заобикаляме крайностите

Рап спи 5 до 7 часа на вечер и рядко прибягва до чаша вино или шотландско уиски. Твърди, че се разболява единствено по един път годишно. За него разликата сред ежедневния стрес, като този при преместването в ново жилище, и позитивния стрес е, че вторият постанова подтикване на тялото към крайности, принуждавайки го да построи толерантност.

Но позитивният стрес не е за всеки. Юн поучава да не принуждавате тялото ви да устоя на рискови температури. " Това ще убие хора, които не са млади ", твърди той.

Вместо това, Юн залага на идея, която назовава " дългоденствие на функционалността ". Тя включва повишен обсег на живота на индивида, с цел да се забави стареенето.

Той предлага да вземем студен, вместо леденостуден душ, да се разходим по нов път до работа, да изядем пакет чипс един път месечно или да изпробваме друго упражнение във фитнеса.

Юн залага на правилото, че се нуждаем от многообразие, тъй като зрението, слухът или способността да се върнем в темп, последователно се износват, до момента в който стареем. Той ще работи с екип от откриватели в Калифорнийския университет в Сан Франциско, с цел да изследва тематиката.

" Точно това е здравето - способността да понасяме напрежението ", уверен е Юн.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР