В повечето случаи си мислим, че у нас положението като

...
В повечето случаи си мислим, че у нас положението като
Коментари Харесай

Събираш отпадъци от плажа и после ги изхвърляш обратно във водата

В множеството случаи си мислим, че у нас ситуацията като цяло е зле и мъчно можем да настигнем надалеч по-развити страни като Франция, Испания или пък скандинавските.

И у нас може доста неща да не се вършат както би трябвало, само че това не значи, че останалите страни всичко е цветя и рози. Не, не е, тъй като и там има образци за просто необясними неща.

Такъв образец идва от Дания. Миналата седмица Danmarks Radio популяризира видео, на което се вижда по какъв начин в градчето Слагелсе (Slagelse) се прави нещо доста необичайно. Булдозер, който преди този момент е почиствал плажната линия от отпадъци и изхвърлени водорасли, влиза на няколко метра във водата и изсипва събраното.

А за това разчистване общината заплаща по 150 000 $ годишно, за може два пъти седмично в летните месеци тежката техника да " прави своята работа ", написа Vice. Катрин Ричардсън, която е професор по биологична океанография в университета в Копенхаген, счита, че тези дейности са глупави.

Но също така твърди, че непрекъснатото изравяне на пясъка нанася сериозна щета на организмите в локалната екосистема. Ричардсън споделя, че цялото това разчистване се прави не, с цел да се помогне на природата по някакъв метод, а с цел да се обезпечи комфорта на плажуващите.

Заместник кметът на градчето - Вилум Кристенсен, пък пази тази процедура точно с изказванието, че плажуващите желаят плажовете да са чисти като тези в курортите в Южна Европа. Твърди също по този начин, че огромни части пластмаса не биват хвърляни още веднъж в морето.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР