В повече от случаите студената пот не е особено тревожен

...
В повече от случаите студената пот не е особено тревожен
Коментари Харесай

Симптом на какво е избиването на студена пот по време на сън?

В повече от случаите студената пот не е изключително обезпокоителен сигнал – тя се появява в обстановки на напрежение, риск или заплаха и по-късно изчезва

Нощното студено изпотяване също нормално не е мотив за безпокойствие, само че в някои случаи е допустимо да е признак на положение, което постанова лекуване.

Мнения по въпроса споделят и на, съобщи.

Наложително е да се прибягва до здравна помощ в следните случаи:

1. Ако нощното студено изпотяване е постоянно или прекалено.

2. Задушаване по време на сън.

3 Наличие на тресчица или настинка.

4. Наличие на кашлица.

5. Загуба на телесно тегло.

При хора с ХИВ или лимфом е допустимо нощното изпотяване да е симптом, че болестта прогресира и е значимо да информирате своя доктор. Също студеното изпотяване нощем може да е симптом и на друго здравословно затруднение: хипотония, хипогликемия, потрес, стрес. Когато подобен признак се повтаря или е доста мощен, е за препоръчване да потърсите доктор, с цел да се реши дали има някакъв проблем, който може да е в основата, и да стартирате подобаващото лекуване.

Някои от най-обичайните аргументи

1. Хипогликемия. Хипогликемия имаме, когато равнището на кръвната захар се смъкне под естественото и предизвиква признаци като главоболие, студена пот, замъглено зрение, припадъци, уязвимост, умствено комплициране, неразположение, унесеност, гадене. Какво би трябвало да сторите: индивидът още при първите признаци на хипогликемия би трябвало да седне и да употребява артикули, богати на захар или елементарно смилаеми въглехидрати - плодови сокове, торти, пасти, бонбони. Ако признаците продължат или индивидът припадне, малко захар се слага под езика му и се завежда за здравна помощ в незабавно поделение.

2. Ниско кръвно налягане. При поява на артериална хипотония, по-популярна като ниско кръвно налягане, може да възникне понижение на кислорода, захранващ мозъка и други органи – а това може да аргументи освен студена пот, само че също и сърцетуптене, зашеметяване, замъглено зрение, уязвимост, бледност, пристъп, неразположение. По време на хипотонична рецесия човек би трябвало да повдигне краката си по този начин, че да са в позиция над тялото, и да пие течности.

3. Безпокойство и стрес. В такива обстановки тялото реагира, като отделя студена пот, основно в подмишниците, по ръцете, челото, краката. Към тези признаци лицето, страдащо от безпокойствие, може да изпита още неразположение, мускулно напрежение, повръщане, гадене, тремор и сърцетуптене. Когато спи, организмът реагира също посредством обособяване на студена пот.

4. Намаляване на кислорода. При хипоксия - по-малко доставяне с О2 на организма, и при признаци като студена пот насън, само че и в будно положение, зной, уязвимост, би трябвало да потърсите доктор незабавно, щом ги усетите. Нощно студено изпотяване заради едва доставяне с О2 може да е налице, когато кръвообращението е лошо; при отравяне; на височина повече от 3000 метра; в случаи на анемия или белодробни болести.

5. Обща зараза. Инфекция от гъбички, вируси или бактерии, която визира разнообразни елементи на организма, може да аргументи висока температура, студена пот, спад на кръвното налягане, тахикардия, тремор.

6. Шок. По време на положение на потрес поради алергична реакция, огромна контузия, акцидент или удар, е допустимо да спадне равнището на кислорода, което може да предизвика признаци като бледност, студено изпотяване, интензивен пулс, повръщане, замаяност, уязвимост или тревога. Ако почувствате, че индивидът е изпаднал в потрес, без значение насън или в будно положение, се постанова бързо да потърсите здравна помощ.

*Внимание! Статията е единствено информативна и не може да служи като управление за самолечение. Съветвайте се с доктор!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР