В пострадалите карловски села има належаща нужда от доброволци, които

...
В пострадалите карловски села има належаща нужда от доброволци, които
Коментари Харесай

В Каравелово призовават доброволци да се включат в доставянето на храна и опазването на къщите от мародери

В потърпевшите карловски села има належаща потребност от доброволци, които с изключение на да разчистват, да се включат в доставянето на храна и вода до откъснатите фамилии. Освен това - зачестяват сигналите за мародери, които обикалят и ограбват къщите на хората. Призиви за помощ се появиха и в обществените мрежи. Всеки, който има опция може да отиде на място в което и да е от потърпевшите села и да помогне, защото обстановката продължава да е тежка.



Пострадалите фамилии първоначално не престават да имат потребност от доброволци за разчистването на тиня и отпадъци от дворовете. Имаме потребност и от нова самодейност поради многото зачестили кръжи и мародери, които обикалят къщите. Призоваваме доброволци - наложително локални поданици, които да патрулират вечер с полицията, тъй като познават и могат доста по-лесно да разпознаят съмнителни лица и външни хора, изясни координаторът на локалния спешен щаб в Каравелово.

Заради набезите полицията е предложила локални поданици да се включат в нощните патрули из селата. Има потребност от доброволци, които да разнасят вода и храна. Засега има храна, само че въпреки всичко има потребност от още бутилирана вода, храна в консерви, спално долни дрехи - чаршафи, завивки, възглавници, матраци. Има огромна потребност от нови облекла, чорапи и обувки.

Тъй като детската градина в Каравелово също е потърпевша, децата ще бъдат извозвани до филиала в Карлово, където ще стартират образователната година. В самата детска градина в селото има потребност от 20 кревати, също така маси, столове, играчки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР