В постоянно променящата се сфера на крипто пазарите предходната седмица

...
В постоянно променящата се сфера на крипто пазарите предходната седмица
Коментари Харесай

Панически разпродажби на Биткойн пазарите – предстои ли капитулация?

В непрекъснато изменящата се сфера на крипто пазарите миналата седмица беше очевидец на яростна битка, защото цените срещнаха незабравим напън.

Начело на спада Биткойн ( BTC ) претърпя тревожна загуба до почти $25,000, след което непретенциозно се възвърне до $26,000. Въпреки тази къса отмора, светът на криптовалутите продължава да се бори със обилни провокации, показвайки липса на непосредствени признаци на възобновяване.

Предвид този спад пазарният анализатор Али Мартинес допусна, че в областта на криптовалутите наподобява следва фаза на капитулация.  

Един от знаците, сочещи към капитулация, е забележителната ликвидация измежду краткосрочни притежателите на Биткойн, както беше очебийно от специалиста на 23 август.

По-специално, Мартинес прегледа деликатно чистата неосъществена печалба/загуба на краткосрочните притежатели, която действа като измерител на облагата и загубата, избрани от дейностите на краткосрочните вложители в Биткойн.

Анализаторът съобщи:

Какво включва това?

Капитулацията на крипто пазара значи интервал, който се характеризира с под паника продажби и спадащи цени. По време на тази фаза вложителите бързо унищожават съществуващите си позиции, което води до бърз и видим спад в стойностите на криптовалутите.

Ако упованията на Мартинес за идна капитулация се осъществен, това може да значи, че неотдавнашните спадове на BTC и други криптовалути може да не са достигнали най-ниската си точка.  

По-скоро това може да значи капацитет за по-нататъшно низходящо придвижване, изключително в случай че наклонността за бързо разтоварване на активи се резервира.

Фазата на капитулация завършва, когато интервалът на гневни продажби отшуми.

Обикновено капитулацията е последвана или от интервал на консолидация, характеризиращ се със странично придвижване на цените, или от възходяща наклонност, която евентуално може да означи началото на бичи пазар.

Алткойните означават спад в общата заключена стойност (TVL)

Наред с бурната ликвидация на краткосрочните притежания на Биткойн, при известни алткойни като Етериум ( ETH ), Solana ( SOL ) и Cardano ( ADA ) през миналата седмица се следи доста понижение на общата им заключена стойност (TVL), като спадът е надлежно 11.9%, 9.1% и 10.6%.

С TVL се отбелязва кумулативната стойност на активите, постоянно под формата на криптовалути или токени, които са заключени в границите на съответен децентрализиран финансов (DeFi) протокол или платформа. Той служи като основен индикатор за вложителите, като предлага информация за известността и потреблението на дадена DeFi екосистема.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР