В посолството на България в Албания не са постъпвали сигнали

...
В посолството на България в Албания не са постъпвали сигнали
Коментари Харесай

Извънредно Съобщение От Министерството На Външните Работи За Унищожителното Земетресение В Албания

В посолството на България в Албания не са постъпвали сигнали за потърпевши български жители, както и за търсещи помощ. Веднага след земетресението е основана организация за приемане на сигнали за потърпевши жители, на които да им бъде оказана помощ.

От Министерство на външните работи прецизират, че не се оповестяват и за жертви след земетресението, което е нанесло материални вреди. Не са установени провали върху гражданската инфраструктура като пътища и мостове. Около 100 души са потърсили незабавна здравна помощ в лечебни заведения, главно в градовете Тирана и Дурас.

През нощта са били проведени 6 спешни центрове в Тирана за оказване на лекарска помощ.

Посолството на България в Тирана предлага на българските жители, пребиваващи и пътуващи в страната, да бъдат внимателни и да се осведомят в детайли за настоящата конюнктура.

От външното ни министерство твърдят, че посолството е в непрестанен контакт с формалните албански управляващи и следи обстановката.

При потребност, българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Тирана на дежурните телефони: +355 42 233 155 и +355 42 232 906.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР