В посока Мариупол се движи колона руска техника, съобщава УНИАН

...
В посока Мариупол се движи колона руска техника, съобщава УНИАН
Коментари Харесай

Колона руска техника към Мариупол – хората топят сняг вместо вода, няма газ и телефони

В посока Мариупол се движи колона съветска техника, оповестява УНИАН въз основата на фрагменти.

„ Близо до Мариупол, за който се водят яростни боеве, е видяна огромна колона от съветски коли, движещи се към града “, се споделя в известието.

По-рано стана ясно, че обсаденият украински пристанищен град продължава да е на ръба на злополука - локалните поданици към този момент няколко дни са без вода, газ, телефонна връзка и съществени санитарни принадлежности, заяви Асошиейтед прес, представен от Българска телеграфна агенция.

Поради прекратени доставки на вода хората събират живителна течност от потоци или от топящия се сняг.

Представители на Украинския червен кръст се пробват да окажат първа помощ на най-нуждаещите се. Ресурсите обаче са нищожни.

Украйна укрепва отбраната на основни градове в северната, южната и източната част на страната, защото настъплението на Русия е спряло, заяви генералният щаб на въоръжените сили на страната, представен от АП.

В изказване от през днешния ден се споделя, че силите към Киев се опълчват на съветската атака и „ удържат линията “. В северния град Чернигов съветските сили разполагат военна техника сред жилищни здания и във ферми.

В южната част на страната руснаци, облечени в цивилни облекла, настъпват към град Николаев, твърди още украинският общоприет щаб.

Междувременно администрацията на североизточния град Суми, на границата с Русия, заяви, че за през днешния ден са планувани спомагателни евакуации на цивилни.

В обява в Телеграм началникът на районната администрация Дмитро Живицки споделя, че безвреден кулоар ще бъде отворен от 9 до 21 ч. и че 22 рейса, които пътуваха предходния ден от Суми на югозапад до Полтава, ще се върнат през днешния ден следобяд, с цел да вземат още хора, които желаят да изоставен. Приоритет ще имат бременните дами, майките с деца, възрастните и хората с увреждания. Суми, който се намира на границата с Русия, през последните дни беше подложен на гибелен обстрел. Маршрутът Суми-Полтава е единственият сполучливо употребен до момента за филантропична евакуация, като през вчерашния ден бяха изведени към 5000 души, в това число 1700 задгранични студенти. Другите старания за евакуация се забавиха или бяха осуетени от съветски обстрел, отбелязва АП.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР