В последното за седмицата пленарно заседание депутатите ще изберат новия

...
В последното за седмицата пленарно заседание депутатите ще изберат новия
Коментари Харесай

Депутатите гласуват единствения кандидат за председател на ЦИК

В последното за седмицата пленарно съвещание депутатите ще изберат новия ръководител на (ЦИК), съобщи кореспондент на БГНЕС.
Номиниран за поста е само сегашният представител и член на изборната комисия. Предложението той да заеме поста официално идва от Федерацията на самостоятелните студентски сдружения, само че бе припознато от парламентарната група на ГЕРБ. Останалите партии в Народното събрание не се възползваха от правото си да излъчат кандидатура за заместител на подалата оставка Стефка Стоева.
 На равнище комисия: Говорителят на ЦИК става нейн ръководител На равнище комисия: Говорителят на ЦИК става нейн ръководител
С 14 гласа  " за " и 7 " срещу " единственият претендент за началник на ЦИК - Александър Андрев бе утвърден от кемисията по правни въпро...
Александър Андреев към този момент беше изслушан в парламентарната Комисия по правни въпроси, където отговаряше на въпроси от националните показа, а процедурата следва да бъде финализирана и с гласоподаване в пленарната зала.
Изборът на нов ръководител идва единствено ден откакто Народното събрание дефинитивно утвърди измененията в Изборния кодекс, прехвърлящи напълно отговорността на ЦИК да вземе решение дали да закупи или да наеме машините за гласоподаване, каквито би трябвало да има във всяка секция с над 300 гласоподаватели на идващото гласоподаване за нов парламент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР