В последното НС видяхме, че е възможно да се направят

...
В последното НС видяхме, че е възможно да се направят
Коментари Харесай

Алгафари: Механичното обединяване на ДБ и ПП не значи, че ще съберат повече гласове

В последното Народно събрание видяхме, че е допустимо да се създадат болшинства в разнообразни разновидности. Ако Нинова и Борисов спуснат на партиите си да се отстранен бариерите, това ще се случи. Не става дума за волята на гласоподавателите, а за водачите на партиите. Това сподели за  политическият PR Нидал Алгафари.

" Механичното сливане на " "  и Политическа партия не значи, че ще съберат повече гласове. Политическа партия и ГЕРБ не се желаят взаимно, казусът е в насъбраната злоба на водачите. В един миг би трябвало да спрат с персоналното си его и да помислят по какъв начин да се обединят към общи стратегии. Проблемът на Демократична България не е правосъдната промяна, а Иван Гешев. Не бива да се вторачват в него, той беше умишлен, тъй като един водач на " Да, България " искаше да е на неговото място ", означи той.

По тематиката с РСМ той счита, че има нещо, което се напряга безсмилено, с цел да се скараме с най-близките си - македонците. Голяма неточност е подклаждането на ескалацията и да се показва пред европейския свят като буре, което може да избухне ", уточни Алгафари.

Политологът Георги Киряков счита, че преди е битувало схващането, че сме едно с Македония, а внезапно започваме да спорим за революционери. А в разногласието няма нищо етническо, а единствено политическо и историческо.

Според него би трябвало да се събере много по-дълъг интервал от време, да вземем за пример 2 години, с цел да се види смяна в политическия живот. " Няма последователност, а и разногласията след рухването на Борисов, остават неразрешими. Така попадаме в обстановката, че изборите са като предходните. При обединяването си Демократична България и Политическа партия може да са първи на изборите, само че това няма да им даде право да основат болшинство без присъединяване на други партии. Говорим за ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " Български възход'', само че това са партии, с които няма да желаят да вършат обединения. Новото обединяване не трябва да си затваря вратите за ГЕРБ, могат да създадат устойчиво болшинство с тях ", разяснява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР