В последното десетилетие празниците за пазаруване са се превърнали в

...
В последното десетилетие празниците за пазаруване са се превърнали в
Коментари Харесай

Празниците за пазаруване се превърнаха в глобален феномен

В последното десетилетие празниците за извършване на покупки са се трансформирали в световен феномен, прекрачвайки националните граници и завладявайки съзнанието на потребителите по целия свят. Ноември е месецът, в който звездите на този търговски театър се подреждат по небесния свод, като примамливи отстъпки и специфични оферти зареждат атмосферата с празнично въодушевление.

Сред най-забележителните дни в календара на световните пазари са Денят на необвързаните в Китай, Черният Петък и Кибер Понеделник в Съединени американски щати. И до момента в който тези събития са станали нормална процедура за потребителите в разнообразни елементи на света, те също по този начин получават неповторими аспекти според от района, написа pixotab.com.

Денят на необвързаните, или „ 11.11 “ в Китай, започва като празник на свободните хора и бързо се трансформира в гигантско онлайн шоу с невероятни понижения. Въпреки че този празник към момента остава едва прочут в някои страни, континентална Европа демонстрира интерес с 56% на поляците и 41% на германците, които декларират, че са осведомени със спецификите на Деня на необвързаните. Данните са от проуване на Boston Consulting Group сред 7000 респонденти в 7 страни и извършено през октомври 2023 година.

В същото време, в Съединени американски щати Черният Петък и Кибер Понеделник се любуват на необятна известност, трансформирайки последните дни на ноември в същинско потребителско тържество. Британците следват този тренд, до момента в който в Австралия тези американски традиции са по-малко публикувани.

В Германия, наименуван „ Black Shopping “, и Франция, където има „ Jour XXL “, празниците за извършване на покупки съчетават неповторими локални детайли с световни трендове, създавайки неповторима атмосфера на шопинг и забавление.

С този международен взрив на празници за извършване на покупки, ние като жители на световния търговски свят, ставаме очевидци на една нова просвета на ползване, където границите сред националното и интернационалното изчезват. Всеки ноември става мотив за едно огромно тържество, което свързва хора от разнообразни култури и обичаи в обща цел – извършването на покупки.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР